Начало » Актуално » Звезден търг събра над 20 000 лв.

Звезден търг събра над 20 000 лв.

Едни от най-обичаните и популярни телевизионни и кино звезди, както и любими български спортисти, доказаха, максимата, че зад големия талант, обикновено стои и голямо сърце.

Близо тридесет известни българи, сред които Христо Стоичков, Цветана Пиронкова, Кубрат Пулев, Мариан Вълев, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки, Кирил Ефремов, Камелия Воче, Койна Русева, Теодора Духовникова, Христо Шопов, Ани Пападопулу, Игор Марковски, Иван и Андрей, Мария Силвестър и други, прегърнаха идеята на благотворителната акция „Да оставим следи ІІ”.

 

Всички те са позирали пред обектива на топфотографката Велислава Каймаканова-Ножарова и са предоставили арт фотографиите си за благотворителния търг, разигран снощи в Пловдив.

В наддаването за снимките се включиха много пловдивски бизнесмени, които успяха да съберат сумата от 16 225 лева за закупуване на нова апаратура за онкоотделението на МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.

Освен каузата за децата, на търга беше разиграна и картина от Васил Стоев, средствата от чиято продажба ще отидат по дарителската сметка за възстановяване сцената на Драматичен театър – Пловдив.

Благотворителния търг беше организиран от сдружение „Кауза”, под патронажа на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

На партито присъстваха лично и някой от лицата на фотосесията като тенисистката Цветана Пиронкова, актьорът Кирил Ефремов, а Мария Силвестър освен като лице от благотворителната кампания, се изяви и като водеща на вечерта.

Цветана Пиронкова и Ирен Алексиева

 

За доброто настроение на гостите се грижеше Камелия Воче, която изпя няколко неостаряващи световни хита.

Камелия Воче

 

Камелия участваше и със своя снимка, на която се беше превъплатила в образа на Скарлет О’Хара. Сред VIP гостите на вечерта беше и самия Джоко Росич, който изглеждаше прекрасно и се забавляваше в компанията на Христо Мутафчиев, въпреки напредналата си възраст.

В началото на търга, водещият Игор Марковски предложи да се разиграе първото копие от филма „Вибрациите на една нация”, който разказва за живота и творчеството на пловдивския художник Васил Стоев.

Семейство Елдърови

Стартовата цена на диска беше символична –  1 лев, но съпругата на адвокат Красимир Елдъров предложи цена от 100 лв. и стана първия горд собственик на документалната лента, автограф от художника.

Васил Стоев дава автограф

Художникът също участваше със своя творба във търга, а получените средства дари на театъра.  Платното „Фекнкс” с размери 2х2 метра, имаше стартова цена от 1000 лв. В наддаването за платното се включиха и собствениците на аукционна къща „Аполон и Меркурий” Игор Марковски и Димитър Фицов, които успяха да я придобият за цена от 3000. И за да направят жеста си още по-великодушен, веднага след като я откупиха, те я дариха на Драматичнен театър – Пловдив.

Директорът Кръстю Кръстев, актьорите Стоян Сърданов, Симеон Алексиев и Ирен Алексиева и Таня Сърданова пред картината „Феникс“

Най-развълнувани от неочаквания подарък бяха актьорите Симеон Алексиев и Стоян Сърданов, които благодариха на организаторите и казаха, че веднага ще помислят за специално място във фоайето на театъра, на което още сега да бъде изложена картината. Стоян Сърданов каза “ В Пловдив е първият професионален театър в България и въпреки всички беди, винаги ще го бъде!“

Платното „Феникс“

 

Ирен Алексиева излезе с предложение, Велислава да направи подобна  фотосесия и с лицата на пловдивския театър, а средствата от продажбата им също да отидат за каузата.

Вечерта продължи с търг за онкоотделението на МБАЛ „Св. Георги”, на който се разиграха звездните снимки.

Игор Марковски отново доказа класата си на професионален водещ на търгове и с много емоциии и закачки вкара бизнесмените в оспорвана битка за елитните снимки.

Игор Марковски

 

Наддаването беше наистина на ниво и за някой платна се водеха истински дуели, но недоволни в края не вечерта нямаше и нямаше нито една фотография, продадена на първоначалната си цена.

 

Иван Асенов собственик на фирма „Хъс” си тръгна с цели пет фотографии на любими актьори, бизнесменът Петър Михайлов с четири, но печатарят Иван Попов успя да се пребори само за една.

Семейство Елдърови също бяха сред най-активните участници в аукциона и откупиха портрета на любимия си актьор Джоко Росич за сумата от 1000 лв. след което получиха автограф лично от актьора.

Повечето арт фотоси се търгуваха на цени от  400 – 700 лв., но безспорния фаворит в наддаването беше снимката на Христо Мутафчиев и председателката на сдружението Ивелина Моравенова, за която ценители броиха 2000 лв.

Другата снимка, която грабна сърцата на публиката, беше на  актьора Мариан Вълев и малката Вилерже, декорирани с ангелски крила. Нейната цена достигна 1 200 лева.

Последната фотография от търга включваше Стоичков, Кубрат Пулев, Андреа, Кирил Ефремов, Любо Нейков и Митко Димитров и копираше една от звездните снимки на Ани Лейбовиц се изтъргува за 1100 лв.

Освен събраните от аукциона 16 225 лева, към сумата бяха добавени и още 15 000, осигурени от председателката на сдружението Ивелина Моравенова.

В края на вечерта, Христо Мутафчиев каза, че част от средствата ще отидат и за закупуването на кувьоз за новородени, за да бъдат предотвратени редица заболявания, които се развиват в следствие на преждевременно раждане.

Развълнуван от събитието беше и Джоко Росич, който в прочувствена реч каза „Хора, обичайте България и допринасяйте за нейния просперитет! Добрите хора стоят в родината си и работят за нейното благоденствие!“

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *