Начало » Общество » Здравко Димитров пита министъра на спорта какви са конкретните действия за ремонт на стадион „Пловдив“

Здравко Димитров пита министъра на спорта какви са конкретните действия за ремонт на стадион „Пловдив“

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров внесе питането за ремонта на стадион “Пловдив“.

По време на парламентарния контрол Димитров зададе въпроса: Какви конкретни действия ще предприеме Министерството на младежта и спорта, за да бъде направен основен ремонт на стадион „Пловдив“ и да бъде въведен в експлоатация като едно съвременно европейско спортно съоръжение, на министър Марияна Георгиева.

Питането беше входирано  в деловодството на Народното събрание от Здравко Димитров, Менда Стоянова и останалите народни представители от Пловдив и областта.
Преди да получи отговор от министър Георгиева, Димитров уточни, че  един от най-големите стадиони на България е оставен на произвола на съдбата и тъне в разруха, защото няма издаден АКТ 16.

В недалечното минало, спортното съоръжение е било домакин на Световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки – 1990 година.  В момента то разполага с база и за подготовка на отбор по вдигане на тежести – една от първите научно приложни лаборатории.

В края на изказването си Здравко Димитров уточни, че въпросът с довършването и реконструкцията на стадион „Пловдив“ е надпартиен, за което свидетелства и фактът, че депутати от всички партии в
края на миналата година обединиха усилията си и създадоха Инициативен комитет, който да работи за постигането на целта стадион „Пловдив“ да се превърне в съвременно спортно съоръжение.
В отговор министър Георгиева каза, че от страна на правителството могат да бъдат предприети някакви мерки за довършването на стадиона едва тогава, когато бъдат предоставени съответните технически документи и разчети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *