Начало » Актуално » Заро Кнезовски ще умира като Дон Жуан на сцената в клуб „Библиотеката”

Заро Кнезовски ще умира като Дон Жуан на сцената в клуб „Библиотеката”

„Ако харесвате Дон Жуан – елате, за да го обикнете. Ако не харесвате Дон Жуан – елате, за да го намразите. Ако обичате да обичате, елате. За да се запознаете със себе си”. С тази думи провокира интереса на публиката нестандартният млад актьор Светозар Кнезовски – Заро, който за втори път ще играе своя моноспектакъл „Смъртта на Дон Жуан” в Пловдив.
Проектът на театър „Грифон” е едно бутиковото представление по текст на Левена Филчева, дръзнала да пише на познати до болка теми по различен до болка начин, небезизвестният български бард Ивайло Диманов е подарил великолепната си песен „Дон Жуан” на този проект, а  режисьорът Александър Кръстев е създал едно незабравимо произведение. Костюмите и светлинното оформление са на Весела Вълчинова, а в образа на Дон Жуан ще видите актьора Светозар Кнезовски-Заро, покорил българската и световната ъндърграунд сцена с моноспектакъла си „Extasy – be in love forever”
Но дори и да знаеше тези факти, всеки би могъл да се запита „Е и?”

Защото точно този въпрос може да съсипе настроението и на най-усмихнатите оптимисти. Така както „Смъртта на Дон Жуан” може да създаде настроението, което още никой не е успял да опише.
Спектакълът засяга толкова всеизвестни и обсъждани теми, че няма нищо общо с тях; така умело лавира между норми и думи, че всяко клише би почервеняло от срам.
„Смъртта на Дон Жуан” е нещо, което ако пропуснете, никога няма да се отървете от тормоза на комбинацията от две обикновени буквички – Е и?

За тези, които все още не са успели да видят нестандартното представление, ще могат да го направят на 27 февруари от 20 часа в клуб „Библиотеката”, ул. „Лейди Странгфорд” 5 , а след края на спектакъла всеки ще може да се снима, поговори или попее караоке с актьора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *