Начало » Актуално » „Заекът и неговата мечта” – една книга за любов, разбирателство, доверие и радост

„Заекът и неговата мечта” – една книга за любов, разбирателство, доверие и радост

Макар, че не е е великденско, семейството зайци на Мария Донева донесе много настроение и усмивки на всички, които бяха дошли на премиерата на книгата  „Заекът и неговата мечта”.

Мария стартира вечерта по напълно нестандартен, но много мил и очарователен начин.

Първото, което тя направи беше да представи нейното заешко семейство, изработено с много желание и любов от самата нея. Групата от десетина зайци бяха струпани върху един диван на сцената и успешно участваха в литературната вечер. Мария зарази с непринуденото си поведение цялата зала още в началото, като каза, че въпреки, че много да обича заешкото си семейство, тя го предоставя за закупуване от желаещите, а парите ще изхарчи лично.

След което започна да рецитира поемата  за „Заекът и неговата мечта”.

Това е една любопитна притча за живота, тревогите, вълненията и радостите на едно заешко семейство. Заекът е общителен и когато си намери приятели, това е голяма, голяма радост за него! Зайката и тя. Затова все си проверява пощата (zaeshkamechta@gmail.com) и понякога манджичките й загарят, ама карай…

За тази своя книга авторката казва: ”Аз не съм заек, но тази поема е също и за моята мечта – да имам семейство и да живеем в любов, разбирателство, доверие и радост. Това е от тези мечти, които не трябва да спираме да мечтаем, дори и след като се сбъднат”.

Книгата е за желанието да имаме мечти и да не се страхуваме да ги споделяме, за това да се осмеляваме се да мечтаем и когато се осъществят, мечтите ни да са още по-прекрасни, отколкото сме се надявали.
За да си създадете настроение и да се върнете поне за малко в детството с чистите си помисли, надежди и мечти, можете да си направете чудесен великденски подарък, като си вземете книгата „ Заекът и неговата мечта” на Мария Донева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *