Начало » Актуално » Възпоменателна вечер за Николай Казанджиев

Възпоменателна вечер за Николай Казанджиев

Възпоменателна вечер за писателя Николай Казанджиев, на която ще присъстват колеги, приятели и почитатели на таланта му, организират Дружеството на писателите в Пловдив и НБ „Иван Вазов“.

Спомени ще споделят  литературният критик доц. Владимир Янев, Георги Райчевски – журналист и писател, операторът и режисьорът Тодор Васев Водеща възпоменателната вечер ще бъде Пенка Калинкова.
Николай Казанджиев /1929-2000/ е дългогодишен журналист във вестник „Отечествен глас”, еди от създателите на „Литературен глас” /1981-1989/, сътрудничи и на литературната притурка „Огледало” на вестник „Марица”, води публицистична рубрика в „Пловдивски труд”.

Дебютната му книга „Солен вятър” излиза през 1963 година. Следват „Лодка за разходка”/1968/, „Усилия и усмивки” /1969/, „Докато чакам залеза”/1979/, „Обвинения в предумишлено убийство”/1985/ – „Щедър плод на зрелостта”, „Часовник от стара хартия”/1998/ и „Лай”/1999/.

Николай Казанджиев е публицист и осведомен познавач на пловдивската история пише и много документални четива. Писателят получава признанието на съгражданите си, като е отличен с две награди „Пловдив” за литература и за журналистика.

Възпоменателната  вечер е на 26 февруари, от 17.30 ч., в залата на НБ „Иван Вазов“, вход откъм едноименната улица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *