Начало » Актуално » ВУАРР стартира нов проект за квалификация и кариерно развитие на персонала

ВУАРР стартира нов проект за квалификация и кариерно развитие на персонала

Учебното заведение има готовност от есента да обучава и китайски студенти

Зам.-Ректорът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ доц. д-р Васко Василев представи най-новият проект, по който висшето училище стартира работата си.

Проектът „Усъвършенстване на системата за квалификация и кариерно израстване на преподавателите на ВУАРР” има за цел да усъвършенства дейността, квалификацията и кариерното развитие на преподавателския персонал.

Трите приоритетни направления, в които ще се работи са: съвременни форми на преподаване, използване на съвременни технически средства в преподавателската работа и развиването и усъвършенстването на чуждоезиковите умения на персонала.

Доц. Василев изтъкна, че висшето училище има готовност още от тази есен да стартира с програма за обучение на чуждестранни студенти на английски език, в специалностите „Бизнес администрация” и „ Икономика на туризма”, като има вече заявка за подготовката на студенти от Китай.

Желанието на учебното заведение е да предостави на китайските студенти възможността да получат едно качествено бизнес обучение и да могат да се докоснат до спецификите на страната, защото в последните години Китай има изключително силно изразени икономически интереси у нас.

За съжаление, въпреки добрите резултати, проблемите пред частните висши учебни заведения в страната са доста. Макар да работят в силно конкурентна среда, те чувстват известно дискриминиране относно финансирането си.

Въпреки всички трудности, висшето училище вече 20 години продължава не само да поддържа високото си ниво на образование, но и ниски такси и чудесна учебна база за 7200 студента. Учебното заведение е акредитирано като университет и предлага обучение по магистърски програми, по които се обучават над 1000 студента.

В момента в ВУАРР работят 93 щатни преподаватели, които са на много високо професионално ниво. Новият проект предвижда в рамките на 22 месеца да бъде подпомогнато развитието на преподавателите в ключови области и осигуряване на  необходимите компетенции за установяване на контакти в страна и чужбина. Ще бъдат проведени 6 различни курса в ключовите области – чуждоезикови умения; умения за използване на ИКТ в преподаването; специфични професионални умения и компетенции, свързани със съвременните програми за обучение. Проектът ще обхване 60 преподаватели от висшето училище.

Целта на проекта е да създаде качествени преподаватели, които да преподават качествено на качествени студенти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *