Начало » Актуално » Впечатляващо изпълнение на „Кармина Бурана“ и „Болеро“ /галерия, видео/

Впечатляващо изпълнение на „Кармина Бурана“ и „Болеро“ /галерия, видео/

Солистите, хорът на Пловдивска опера и балет „Арабеск“ отново зарадваха пловдивските любители на балетното изкуство със съвременна версия на знаменитото произведение на Карл Орф Carmina Burana.

Изкусната хореография, с която Боряна Сечанова илюстрира средновековните текстове в музиката на Карл Орф, ефектното осветление, колоритите костюми и професионалното изпълнение, подариха на зрителите едно наистина великолепно изживяване.

Още първите акорди на „О, Фортуна“, в изпълнение на хора на Пловдивската опера, накараха публиката да настръхне. Въздействието на мотивът за неумолимостта на Съдбата и лъжовното чувство, че човекът е господар на живота си, докато всъщност е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата е изключително силен, независимо колко пъти го слуша човек.

Снимки: Добрина Лазарова
Снимки: Добрина Лазарова

Балерината Теодора Стефанова беше брилянтна в превъплъщението си като Съдбата, а танцьорите наситиха текстът с изключителна експресивност и музикална артистичност. Солистите на Пловдивската опера Диана Василева, Стоян Даскалов и Михаил Пулиев също бяха великолепни. Гост диригент на спектакъла беше един от най-активните съвременни диригенти на Азия, кореецът Йонг Чил Лий.

Във втората част на представлението видяхме не по-малко ефектното „Болеро“ от Морис Равел. Хореографът Маргарита Арнаудова беше изградила експресивен испански танц, наситен със страст и огнена енергия.

Публиката изрази възхищението си от впечатляващата атмосфера и колоритността на представлението с дълги аплодисменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *