Начало » Култура » Владо Генадиев продължава да изненадва почитателите си

Владо Генадиев продължава да изненадва почитателите си

Любителите на изтънченото майсторство на доц. Владимир Генадиев могат да се насладят на новата му изложба подредена в галерия Възраждане.

Изложбата изпълни салона на галерията с почитатели на творчеството на известния график, приятели и студенти. Гостите с трепет очакваха Владимир Генадиев да сподели тайните на техниката, с която е сътворил произведения, носещи в себе си едновременно силата на черно-бялата графика и емоционалността на живописта (за която се създава усещане от специалните използвани плоскости, които на пръв поглед напомнят платно.) Но словото на автора беше кратко. „Ще продължавам да работя“ – каза Генадиев. С това признание, той даде повод да се смята, че ще продължи да експериментира с

техниките на изобразителното изкуство, търсейки нови, които все по-точно да съвпадат с емоцията, 

идеите, творчеството на новото време. С категоричността на изказването си, той обеща пред почитателите си, че няма да спира да ги удивлява с финия си рисунък, под който се раждат творби докосващи дълбоко душите, творби наситени с проекции на чувствата му породени от днешния ден, от обществото и живота, в който се носим.

Изложбата е продължение на проекта „Тялото“, в който графикът представи голямоформатни творби изпълнени в изцяло нова и експериментална техника.

В новата експозиция, авторът доразвива идеята, като не се отклонява от социално-насочената си мисъл, която е основна и водеща в творчеството му.

Съчетана с финия рисунък, неподправен и не можещ да се сбърка никога стил, мисълта на Владо Генадиев представя пред публиката едни творби, в които телата

отново са основни обекти и „с мълчание се опитват да изкажат самотата си. Странна е мистерията в по-живописните творби на Владимир Генадиев. Как този супер майстор на черно – бялото стигна до откровението на цветовете? В случая е много важно да следим скрития подтекст в емоцията на телата. Те сякаш се намират в танцувален транс върху наситено тъмните фонове на картините“, споделя галеристката Красимира Алексиева.

Почитателите на изтънченото майсторство на доц. Владимир Генадиев могат да се насладят на картините от новата му изложба, подредена в салона на Галерия

Възраждане, до 17 декември.

 

Автор: Дима АЛЕКСИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *