Начало » Актуално » Вихра Григорова отбеляза юбилей с прекрасна изложба

Вихра Григорова отбеляза юбилей с прекрасна изложба

С великолепна живописна изложба под надслов „Пейзажът е жив” художничката Вихра Григорова отбеляза своя 60 годишен юбилей.

Снощи в галерия „Възраждане” се стекоха десетки нейни приятели, почитатели и ценители, които отрупаха юбилярката с цветя и подаръци.

Вихра Григорова посрещаше  гостите си със сияеща  усмивка и впечатляваше с изключителната си елегантност. Художничката беше облечена в стилна сива, обточена с блестящи декоративни елементи рокля, която я правеше неотразима и сияеща

Пейзажите на Вихра Григорова разкриват нейния вътрешен мир, нейната одухотвореност и лирична мечтателност. Картините й носят лични послания, които разкриват чувствеността на авторката. Пастелните и меки цветове цветове ни потапят в нейния интимен и нежен свят и ни показват пъстра палитра от емоции и  преживявания.

Заглавията на картините говорят много за тази споделена интимност „Юлско утро”, „Море и бряг”, „На полето”, „Двама”, „Зимно слънце”, „Северно лято”, „Червеното дърво”, „Дух и материя”…

Галеристката Красимира Алексиева споделя „Прекрасен е факта, че Вихра дръзва да се променя, да отваря нови врати за творческия процес, който зрее в нея, да намира пресни сили за нови творчески аранжименти. Горещо препоръчвам изложбата на всички, които носят скрита нежност в себе си.”

Авторката работи основно в областта на пейзажа, но създава и портрети, натюрморти, голо тяло и анималистика. Има над 15 самостоятелни изложби в различни галерии в страната. Има реализирани кураторски проекти – на Национални есенни изложби в Пловдив, под заглавието “Светът отвътре – светът отвън”. Представителната изложба за съвременно българско изкуство “Линия, форма, цвят”/на която е куратор и в която участва/ е представена в Българските културни центрове в Братислава /Словакия/, Прага /Чехия/, Берлин /Германия/, както и в Българския културен институт Хауз Витгенщайн във Виена, Австрия при голям успех. Участва в множество пленери в България и чужбина. Член на Управителния съвет на Дружеството на пловдивските художници – трети мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *