Начало » Светът на Виното » Виното влиза, думите излизат!

Виното влиза, думите излизат!

Този надслов, събра снощи много любители на виното и изкуството в култовата за пловдивчани галерия „Червеното пони“.

Така беше даден и старта на винените празници под тепетата. Дефилето на младото вино се провежда за четвърта поредна година, а една от интересните прояви е изложбата на рисунки, направени от вино и вторични продукти на винопроизводството „ Изкуство с младо вино“.

Различното тази година беше изложбата, която се състоя ден преди самото винено дефиле. Двора на „Червеното пони“ събра много и интересни автори, които бяха развили своите концепции върху филтърни

шихти и бяха забъркали своите изразни средства с винена утайка и гроздови джибри. Пожелали да рискуват с нетрадиционните изразни средства бяха утвърдените художници Атанас Янчолов, Кольо Мишев, Даниела Русева, Румен Жеков, Моника Роменска, както и младите творци Любен Хранов и Ралица Стайкова.

Арт проявата отново е по идея на Анна Ташкова, а днес от 15 до 16 часа ще има още една атракция, художниците ще рисуват пред посетителите с нестандартните материали.

В двора на „Червеното пони“ имаше и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, които изписваха калиграфски надписи с вино.

Освен творците, в двора на къщата на Начо Културата се бяха събрали и много приятели на виното и живописта, които с нетърпение очакват старта на поредното издание на Дефиле на младото вино.

То започва днес от 13 часа с Дионисиево шествие на участници и гости, което ще тръгне от площада пред общината, преминава по главната улица и „акустира“ на лапидариума в Стария град.

Кулуминацията там ще бъде символичното отваряне на „Бъчва на младото вино“. Шествието ще се предвожда от рицарите на „Европейския орден на виното“, а специален гост на събитието се очаква да бъда президентът Росен Плевнелиев.

[dopwgg id=“28″]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *