Начало » Актуално » Вино и гурме в Стария град

Вино и гурме в Стария град

След огромната популярност, която с годините придоби фестивалът „Дефиле на младото вино“, тази пролет пловдивчани и гостите на града ще имат удоволствието да се насладят на хубаво български вино и храна и по време на празникът „Вино и гурме  в Стария Пловдив“.

Първото издание на „Вино и гурме в Стария Пловдив“  ще се проведе на 09 и 10 май, а на   08 май от 18:00ч. на Римския стадион ще бъде дадено символичното начало на празника.

Пролетния сезон на виното започва точно в 12 ч. на 09 май на Лапидариума в Стария град, където рицарите от „Европейския рицарски орден на виното” ще поведат ценителите на българското вино и кухня на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Идеята цели развитието на винения, кулинарния и културен туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на  Стария град в Пловдив. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино ще представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите ще подберат най-добрите ястия за тях. Събитието е празник на пробуждането на живота, топлотата на пролетта и лятото, сезонът на леките и свежи вина.

Друга събитие част от „Вино и гурме в Старинен Пловдив” е „Вечер пролетното вино” – гала вечеря, на която се връчват наградите на експертната комисия от сомелиери за „Най- умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.

За да отпразнуваме пролетта, ще танцуваме с Ансамбъл „Тракия” и самодейните състави на Пловдив, които ще ни веселят с българска музика и танци и ще бъдат част от духа на празника. Посетителите  ще се наслаждават на достойнствата на българските вина и ястия на фона на прекрасните фолклорни ритми.

Дегустациите са с начален час 12:00 и ще продължат до 20:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *