Начало » Светът на Виното » Вила Юстина събра гостите си на гроздобер

Вила Юстина събра гостите си на гроздобер

В полите на Родопите, в село Устина е скътано едно от най-младите, но и най-модерни винарски имения, Вила Юстина.

В средата на месец септември любезните домакини ни посрещнаха, за да споделят с нас не само усиления труд по прибиране на реколтата, но и удоволствието от консумацията на добрия продукт, който са произвели.

Собствените лозя на Вила Юстина в момента са 217 дка., като идеята е съвсем скоро да станат повече от 350 дка. Лозовите масиви са разположени на южния склон в местността Горката и са изградени в партньорство с френската фирма Мерсие. След направените анализи на почвата французите установяват, че тя е изключително подходяща за белите сортове совиньон блан, шардоне, совиньон гри, траминер, алиготе, коломбар и семийон. Част от масива обаче е с по-ниско съдържание на варовик, което се оказва чудесно за засаждането и

на прекрасните червени сортове пино ноар, мерло и каберне фран.

Винарска изба Вила Юстина е изключително популярна на клиентите си както с чисто сортовите си вина от серията Premiera и Monogram, така и с производството на купажни вина, направени по най-добрите италиански и френски традиции. Да купажираш различните сортова така, че да се получи хубаво, ароматно и вкусно вино, е предизвикателство за всеки добър технолог.

 

Освен добрия си екип, винарското имение може да се похвали и с най-модерното си оборудване, произведено изцяло на фирма „Томика-Метал“.

Като се има предвид, че първата копка на избата е направена на 2 февруари 2011 година, постигнатото до момента е изключително впечатляващо.

Технолозите във винарската изба изповядват философията, че правенето на вино не е само наука, а е изкуство, в което е нужно да се влага

сърце и душа.

Истинска наслада доставят опияняващите искрящи вина, отлежавали във френски барици, произведени от Вила Юстина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *