Начало » Светът на Виното » Вила „Юстина” с три медала във винената надпревара

Вила „Юстина” с три медала във винената надпревара

Вила „Юстина“ стана един от участниците на първото издание на балканския фестивал на виното THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITON, което се проведе тези дни в София, успял да спечели отличия за трите си проби, с които участва в конкурсната програма на престижния форум.

Винарска изба „Юстина“ беше отличена със сребърен медал за вино Каберне Совиньон, реколта 2009 г., от серия „Монограм“, и два бронзови медала за Мавруд х Рубин, реколта 2009 г., от серия „Монограм“, и Пино Ноар, реколта 2011 г., от серия „Прима“.

Отличията са изключително ценни, защото те идват след много тежко състезание с над 400 проби от винопроизводители на Балканите. Журито на фестивала е съставено от изключителни професионалисти, четирима от които са носители на най-високата майсторска титла Мaster of Wine. Тове е един от малкото конкурси в Европа, които следват стандартите, методите на дегустация и точкуването на австралийския модел на оценяване, при който вината бяха оценявани по 20-балната система в няколко дегустационни панела.

Вила „Юстина“ е едно от най-новите, но и най-бързоразвиващите се винарски имения в региона. Основано е в края на 2006 година в село Устина с идеята за изграждане на малка винарска къща, която да преработва собствено грозде в бутикови вина и да развива винен туризъм. Днес амбициозните планове са за изграждане на комплекс, който да предложи на посетителите си приятна атмосфера и отмора в света на виното. В комплекса ще бъде ситуиран и магазин, в който туристите ще могат освен вина да си купят и произведения на изкуството, занаятите и други продукти, характерни за бита и традициите на района. Проектът предвижда и винен бар за 20 човека, който е чудесна възможност за презентации и дегустации на вина за подбрани ценители, както и ресторант за 50 човека, хотелски комплекс и открит басейн. Предвидена е и ловна къща за посрещане на ловни дружинки с възможност за преспиване и съхранение на лова и външен барбекю участък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *