Начало » Актуално » „Вила Юстина” кани гости на „Устинско сборище”

„Вила Юстина” кани гости на „Устинско сборище”

Ето, че дойде есента и заедно с грижите по прибиране на реколтата, хората започнаха да подготвят зимнината и да пълнят бъчвите с грозде, от което ще направятруйно вино. Защото наред с усиления труд, всички имат нужда от разпускане и веселие.

И точно поради тази причина, стопаните на винарско имение „Вила Юстина” в село Устина са решили да поканят своите приятели, партньори и ценители на старите традиции и доброто вино на народно веселие.

Пъстрото събитие ще се състои тази събота, 28 септември, в гостоприемния двора на „ Вила Юстина”, под надслов  „Устинско сборище”.

Гостите ще могат да се насладят на изпълненията на местни танцови състави и самодейните певчески колективи от региона. Всяка трупа ще представя танци, песни и обичаи от своята област, а участници и гости ще имат възможността да се докоснат до неповторимия български дух, съхранен в песните, танците и в невероятните български носии.

Народното веселие разбира се не може да мине и без руйно вино и празнична трапеза.

Всички гости на „Устинското сборище” ще могат да опитат от прекрасните червени и били вина на „ Вила Юстина”.

Само преди броени дни, вината на „ Вила Юстина” получиха голяма признание от „Мундус Вини” в Германия. Златни медали грабнаха великолепните вина  Кюве 2012, което грабна сериозните 90 точки, а Монограм Мавруд и Рубин 2009 безапелационно разби конкуренцията с напълно заслужените 93 точки и получи приза „Най-добро българско червено вино“. Радостно е, че медалите от световните винени конкурси придават на българското вино нов облик на продукт, конкурентен на тези от най-известните винарски региони.

Но ако по някакви причини няма да можете в съботния ден да отскочите до село Устина, намиращо се само на 28 км. от Пловдив, ще ви успокоя, че „ Вила Юстина” целогодишно приема гости.

Ако сте решили да се отдадете на винен туризъм, в нашата страна има няколко винарски региона, с атрактивни винарски изби, които си заслужава да посетите, а село Устина безспорно е сред тях.

Посещенията във винарската изба ще ви предостави възможността за контакт с местните лозари и винени специалисти. С богатата си винена история, добрите вина и великолепната си природа, село Устина става притегателно място за винени любители, дори специалисти от цял свят.

Виненият туризъм е чудесен начин да опознаете по-добре тероара, специфичността почвите и климата на региона, в които се отглежда гроздето и как те  влияят върху вкуса на виното. Ако решите да прекарате няколко дни в този регион, комуникацията с винопроизводителите и лозарите, дегустирането на вината под коментара на енолог и опитването на местната кухня ще ви превърнат в истински ценители.

Във „Вила Юстина” ви очакват с неповторимо гостоприемство и професионализъм, защото имат история за разказване, традиции за показване, съвременни технологии, с които да се похвалят и добри вина, с които да ви впечатлят и опиянят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *