Начало » Актуално » „Вила Юстина“ дарява с „вино за смет“ и гощава с „юнашки тиган“

„Вила Юстина“ дарява с „вино за смет“ и гощава с „юнашки тиган“

Всеки от нас знае приказката „Сливи за смет“, но какво ще кажете за „Вино за смет“?

Кампанията „Вино за смет“, която стартира на 26 април, цели да стимулира повече почитатели на виното да се включат в почистването на с. Устина и Родопи Планина, за една по-чиста и красива България.

За пореден път домакините от Винарска изба „Вила Юстина“ се включват в инициативата на BTV Media Group “ Да изчистим България за един ден“ 2014. с оригиналната идея „Вино за смет“.

На всички включили се в инициативата, винопроизводителите от „Вила Юстина“, освен че  ще се отблагодарят с бутилка вино и ще изненадат своите гости с кулинарни вкусотии от Майстора на огромния „Юнашки тиган“, който ще къкри с вкусни гозби в двора на избата. Майсторът ще приготви 2500 порции Фермерски кебап с 18 зеленчука, пилешко филе и масло от родопски овчици и с бяло вино от домакините .

В инициативата могат да се включат абсолютно всички желаещи от страната, като единственото условие е ентусиазъм и добро настроение!

Винарска изба „Вила Юстина“ е създадена преди осем години с много хъс, любов и ентусиазъм от собственика на „Томика-Метал“ Милко Цветков.

Разположена в полита на Родопите, само на 26 км. от град Пловдив в китното село Устина, винарската изба жъне своите успехи не само на българския, но и на международния пазар.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Водещи европейски дегустатори по време на фестивала Mundus Vini – Германия през 2013 година избраха като безспорен победител виното „Монограм Мавруд по Рубин 2009“, който получи златен медал и беше обявен за най-доброто българско червено вино. „Юстина кюве 2012“ също грабна златото на същия фестивал.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Монограм Мавруд по Рубин 2009“ спечели злато не само в Германия, но и на Балканския Винен Конкурс и Фестивала DiVino, който се проведе в София. То получи признанието и на френските енолози в изключително престижния Vinalies Internationales, Paris.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Монограм Шардоне Барик 2011 г.“ се отличи с бронзов медал на най-големия конкурс за шардоне в света –  Chardonnay du monde, провеждан в Бургундия, Франция.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Виното Villa Yustina Blanc Cuvee 2012 бе наградено в Канада със златен медал в престижния конкурс Selections Mondiales Des Vins Canada 2013 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Розето на „Вила Юстина“ също е отличено с престижни награди. На традиционния конкурс на розата Rose Wine Expo 2013 „Розе кюве 2012“ спечели отличието за дебют и ордена „Кавалер на розата“. В същия конкурс два златни медала бяха присъдени на Мавруд & Рубин и Шардоне Барик от серията „Монограм“. Другите вина от същата серия, но приготвени от чистосортовите Мерло и Каберне Совиньон, получиха сребърни медали.

Следваше успех на изложението Food & Hotel в Тайланд, където вината на „Вила Юстина“ впечатлиха и азиатските дегустатори.

Тази година, технолозите на „Вила Юстина“ са подготвили нова изненада за ценителите на качествените вина. Серията „Четири сезона“ е новият хит на пазара, защото концепцията на новата серия вина залага на идеалната комбинация между освежаващата напитка и традиционните за сезона храни. Новите вина са един истински еликсир от цветни аромати и наслада за сетивата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пролетта избухва в ароматите на най-новата линия „Wine 4 seasons – Spring” Совиньон блан х Семийон 2013. През летните жеги ще ни освежи Траминер, реколта 2013, есента е на цветния дълбок, червен сорт Пино ноар, а зимата стопля с Каберне фран.

И ако след всичко това, все още не сте имали възможност да опитата вината на „Вила Юстина“, заповядайте тази събота, 26 април на площада в село Устина, където хем ще помогнете да направим Родината си едно по-чисто и уютни място, хем ще получите за награда бутилка великолепно вино!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *