Начало » Актуално » Венци Мартинов поздрави Анастас Константинов от името на Тато (аудио)

Венци Мартинов поздрави Анастас Константинов от името на Тато (аудио)

Художникът Анастас Константинов отбеляза 30-годишната си творческа дейност с великолепна изложба на Градската художествена галерия – Пловдив. Близо стотина платна от различни творчески периоди, както и пластики от бронз са разположени в двете зали на галерията.

След откриването на изложбата Анастас покани близките си приятели на афтърпарти в двора на великолепната си къща в Стария град.

Сред романтичната атмосфера на китния двор, огрян от красивата луна, до късно се лееха класни питиета и вкусни мезета, които беше подготвил любезния домакин.

Анастас Константинов и Аксиния Джурова

Сред гостите бяха известния наш комик Венци Мартинов, изкуствоведката Аксиния Джурова, дошла специално за откриване на изложбата на признатия не само у нас, но и в чужбина творец, а виртуозният китарист Оги Видев пристигна специално, за да изпълни няколко джаз импровизации за празника на Анастас.

Оги Видев, Константин Константинов и Венци Мартинов

Венци Мартинов, който се оказа голям почитател на творчествата на Константинов, не пропусна да изнесе шеговито „приветствено слово“ от името на другаря Тодор Живков. С удивителното си чувство за хумор, Мартинов използва някой от култовите реплики на комунистическия вожд, която бяха повод за много политически вицове преди години. С много весели каламбури и майтапи, той развесели приятелите на Анастас.

Цялото приветствие на Венци Мартинов, можете да чуете в прикачения файл.

След поздрава на Тато, Оги Видев грабна китарата и изсвири няколко от любимите си импровизации, които можете да чуете в прикачения файл.

Огнян Видев

Очаквайте интервютата с Анастас Константинов и Аксиния Джурова, както и галерия с картините от изложбата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *