Начало » Актуално » В търсене на жената

В търсене на жената

Едва ли някой може да каже от къде точно идва изразът „шерше ла фам“, но е напълно сигурно, че под това мото са скрити много женски тайни, които само чакат да бъдат открити.

Това е била и целта на организаторите на изисканата сбирка, която за втора поредна година се провежда във великолепния двор на къщата на архитекти Лидия и Георги Шилеви в Марково.

След успешното начало, което беше поставено през миналото лято с изложбата на Вячеслав Есенков, тази година по идея на меценатите Таня и Сашо Бобчев, отново се състоя нестандартен вернисаж.

Психоложката Събка Дякова-Чехович откри изложбата с великолепни картини на Цветана Гумелия и Лили Кичукова-две дами, които най ярко представят Жената и различните й лица. Нежната любовница, оправяща тоалета си в будоара е отправила погледа си към артистичната гейша, която се готви да забавлява гостите си, към пламенната танцьорка на фламенко, отдала се на вихъра на танца или към екзотичната африканска красавица, елегантно подпряла главата си за кратка почивка…Нежни или пламенни, всички модели на двете художнички разбулват своите тайни.

Освен на красивите картини, които бяха чудесна декорация на потъналия в зеленина двор, гостите на изисканото парти се насладиха и на великолепния концерт, който изнесоха приятелите на организаторите.

Импровизираното китарно дуо Хари Нигохосян и Марко Томов изпълниха любими на публиката класически парчета, след което двете млади и талантливи музикантки изпълниха романтичното танго от филма „Усещане за жена“.

За да поздрави гостите и приятелите си, тук беше и цигуларят Мичо Димитров, който също  изсвири няколко лирични мелодии.

Градинското парти продължи с много настроение до късно вечерта, а всички си пожелаха по-чести музикално-живописни срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *