неделя , 20 октомври 2019
Начало » Актуално » Удобните входове на властта!

Удобните входове на властта!

Свърши се!
Най-после!
А може би тепърва започва!
Надявам се, че няма да позная! Този път!
Притесних се по някое време, че театрите и шоумените ще останат без работа и хляб!
С какво ще се запомним този парламент – първият ден е традиционно параден и скучен! Но… последният… той е знаменателен!

След жандармерията, дойдоха тракторите! И току всички си мислеха, че това е… айде и прасетата на жълтите павета! Като част от онази приказка за филията с мас, скъсаните гуменки и яйчицата от кокошките!
Слушам днес един политик (от близкото минало) да казва – „…българският политически елит…”! Моля? Вие чувате ли се какво говорите? Кое точно определяте като елит? Това да си в НС или МС правите ли те елит? Българският елит в онзи смисъл, който би трябвало да се употреби тази дума, е смазан толкова отдавна!

За жалост един от най-пагубните удари на комунизма, наред със стотиците избити, е унищожаването на аристокрацията, на тогавашния елит – хора, които са учили в елитните университети в Европа, говорещи чужди езици, по което време е имало стабилен лев, а Видин не е бил най-изостаналия район…

„Мъничката” разлика между нас и Великобритания е в сребърната лъжичка! Впрочем и приликата с Белгия не е удачна, защото и там си имат крал! За добро или лошо!

Какъв е един от най-съществените и важни проблеми на България! Че никой не си е на мястото! Да си добър тенисист, не означава, че ще бъдеш добър треньор! Като в българския футбол – почти 20 години не може да се намери един читав треньор, който пак да ни поведе и да станем сила! А толкова златни футболисти!
Какво е общото между повечето премиери от последните 16 години. Тръгват си сърдити, и обидени! На журналистите! Все едно те са ги свалили от власт! Единствено царят прави изключение, ама той по принцип не беше никак диалогичен! Но не можеше да му се отрече оригиналността и финеса – онази приказка за чипа, помните ли я?
Да се къпеш във всенародната любов сигурно е опияняващо! Но си мисля уважаеми дами и господа, тогава защо вместо политици, не сте помислили за друго поприще. Сцената! Всяка вечер щяхте да обирате овацията на публиката, а тя да ви вика на бис! И никога нямаше да ви изхвърли и да ви ругае…!
Ето и още обединяващи черти между българската политическа класа от целия цветен периметър на дъгата!
Всички предлагат, но никой нищо не прави!
Ако се огледаме и в ляво, и в дясно – чудесни идеи – така ще овладеем кризата, така ще променим закона, ще направим заплатата толкова, ще спрем монополите, ще вкараме виновните в затвора… ще има справедливост и прочие. И 1/100 от това се беше случило… тук щеше да е рай!
Наслушах се на изключително съдържателни тези вече няколко дни!

Много гениално хрумване беше, че протестът бил антиправителствен! Ами какъв да бъде? Ако хората са доволни и харесват живота си, дали ще си нарушават собственото спокойствие, познавайки манталитета на сънародниците ни, които наистина робски търпят и са търпели!
Докато политиците не проумеят, че високомерието и арогантността е гаранция за омраза и заклеймяване, ние ще си гласуваме, после ще си стачкуваме и така… на принципа на рулетката в казиното!
Но е цинично!
Цинично е да излизаш през онзи вход, който ти отърва!
Защото трябва всички да осъзнаем едно! Не е важно кога ще са изборите и дали ще са предсрочни! Безсмислен някак ми се вижда и спорът за броя на парламентаристите – 50, 200 или 180! Най-важното е кого ще изпратим там!

Автор: Димитрина ПАНДУРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *