неделя , 20 октомври 2019
Начало » Актуално » Ученици флиртуват със светлината

Ученици флиртуват със светлината

Чудя се имаше ли смисъл да разлиствам тълковния речник за да прочета скованото тълкувание на думата фотография – „отразяване на образи, фигури и др. върху светлочувствителна лента, хартия и др. и закрепване на това отражение с помощта на специални оптически апарати”…

 

 

 

 

 

 

В нашия реален живот обаче фотографията е средство, чрез което бягаме от действителността. Изкуство, което омагьосва и същевременно докосва сетивата. Кара те да усещаш емоциите на автора, вглеждайки се в една снимка. И върху всеки един човек тя влияе различно.

Това ни доказаха снощи и учениците от фотоклуба на ЕГ „Пловдив” с преподавател Николай Аджеларов в Културен център Тракарт.

Млади ентусиазирани момичета и момчета въоръжени с обективи, кръжаха от еуфория из цялата зала. Вълнението и усмивките им не можеха да останат скрити. Във всяка снимка личеше, че тези млади любители на фотографията са вложил цялото си сърце в стремежа си да уловят неуловимото.

Снимката е средството, което може да те пренесе там където тя поиска. Да мине от първия учебен ден, през планината, да те върне в клас или на коледното тъжество. Да те накара да усетиш чрез изображението аромата на току що поникнало цвете или да почувстваш снега в краката си…

Във всяка една от снимките на учениците от ЕГ „Пловдив” се долавяше една магия, разкриваща душата на своя автор.

Фотографската изложба, е част от честването на 55 годишнината от създаване на едно от най-елитните пловдивски училища.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *