Начало » Актуално » Учат как да висиш като прилеп на Айляк феста

Учат как да висиш като прилеп на Айляк феста

Да висиш с главата надолу като прилеп и да се пробваш да летиш като птица. На това можете да се научите по време на Айляк феста подножието на Младежкия хълм в Пловдив. Демонстрациите по въздушна йога са безплатни за посетителите и се провеждат от 35-годишния инструктор Иван Караиванов. За 15 минути той показва как да релаксирате и изпълнявате сложни пози с лекота.

Това става висейки във въздуха от хамак с три чифта дръжки, изработен от лека, но здрава материя. Правят се различни упражнения за мускулите и сухожилията. Заниманията се препоръчват за млади и стари с различни болежки и влияят добре при гръбначни изкривявания. Иван е боледувал от сериозно заболяване, когато започнал да се занимава с въздушна йога. Днес той с лекота показва как се ползва люлката за въздушна йога, за повишаване на жизнения тонус.

Пълната програма продължава повече от час и се практикува групово в йога-студио. Такива зали засега има в София, Варна, Бургас и Стара Загора. Под наставленията на инструктор се изпълняват различни асани. Интерес проявяват хора от 18 до 50 и повече години, с различни професия и социално положение. Въздушната йога  не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане и глаукома.

Пловдивчани и гостите на Аляк феста в града могат да пробват какво е усещането да релаксираш без да стъпваш на земята от 14 часа до залеза на слънцето.

Чуйте цялото интервю с Иван Караиванов в прикачения файл.

Димитър Владимиров

dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *