Начало » Светът на Виното » Триумф на „Домейн Бойар” на „Винария 2012“ – Ритон и 12 златни медала

Триумф на „Домейн Бойар” на „Винария 2012“ – Ритон и 12 златни медала

„Домейн Бойар“ отбеляза истински триумф на „Винария 2012“. Водещата винарска компания спечели Златен ритон с „Quantum Совиньон блан“, реколта 2011, и дванадесет златни медала.

Златните медалисти са вина от изцяло обновеното портфолио на избата:

В категорията „бели вина от последна реколта“ – Ars Longa Шенин Блан и Шардоне 2011 и Domaine Boyar Platinum Шардоне 2011.

В категорията отлежали бели вина – CODE Шардоне 2010.

В категорията червени вина от последна реколта: Quantum Каберне Фран 2011.

Останалите златни медали са за червените вина: Vinotheka Cabernet Sauvignon 2007, Solitaire Cabernet Franc 2008, Domaine Boyar Platinum Merlot 2009, Mark Girardelli Syrah& Rubin 2010, Ars Longa Caladoc&Cabernet Franc&Cabernet Sauvignon 2010, Ars Longa Mavrud&Rubin 2010, Quantum Cabernet Sauvignon 2010, Quantum Merlot 2010.

Въпреки кризата за повечето производители в бранша „Домейн Бойар“ видимо отбелязва разширяване и стабилизиране на позициите си както на вътрешния, така и на световните пазари.

На най-голямото винено изложение у нас тази година избата присъства с най-големия щанд, където представя продуктите от изцяло обновеното си портфолио и вината от изключителната реколта 2011.

Още една от големите новини около компанията е, че разширява палитрата на своите продукти и с няколко емблематични световни марки вина, като „Роберт Мондави“, „Хардис“, „Кумала“, „Екофолс“ и „Ким Крофърд“ в партньорство с най-голямата търговска винена компания в Европа „Акалейд уайнс“.

 

Обвързването на „Домейн Бойар“ с тези световни брандове е естествено продължение на лидерската позиция на компанията в България.

 

Също така „Домейн Бойар“ започва въвеждането на българския пазар и на няколко високоалкохолни продукта чрез най-динамичните международни марки уиски „Лейбъл файв“ и водка „Поляков“, което отваря още по-широки възможности за увеличаване на пазарния дял на компанията.

Преди седмица „Домейн Бойар“ донесе и над 30% от медалите за България от престижния конкурс Vinalies Internationales във Франция, с което още веднъж затвърди имиджа си на лидер в създаването на топбългарски вина.

Наградените продукти са от сериите „Квантум“, „Некст Туенти“ и „Домейн Бойар Платинум“. Всички медали са за продукти от новата реколта 2011.

През настоящата година „Домейн Бойар“ ще зарадва своите почитатели с много нови вина с участието на екзотични сортове, като Малбек, Темпранийо, Карменер, Семийон, Гренаш, Мурведър, Марселан, Каладок и др. Със своите оригинални концепции и модерни продукти „Домейн Бойар“ се превърна в истински лидер в българската винарска индустрия в последните години и заслужено може да се нарече „най-иновативната българска винена компания“. На най-големия щанд на „Винария 2012″ „Домейн Бойар“ ще покаже изключителните си вина от новата реколта с богати вкусове и аромати, изкушение за всеки ценител.

„Домейн Бойар Интернешънъл“ вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада.

Поддържането на постоянно качество и въвеждането на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *