Начало » Женски Работи » Страх от страха

Страх от страха

Нали знаете, че се родих ей така. Ей така, ама свободно и без притеснения. И така живея.

При вас хората е различно. Вие се раждате със страх. Страх, който всеки от вас си го има по своему и така чак до края. Отнасяте си го даже и на оня свят. И не можете да избягате от него, защото съзнанието ви казва, че сте смъртни и едва ли не така трябва да бъде. И си го отглеждате страха цял живот. Той си е само ваш и е различен от този на другите. Всеки със страховете си. И този ваш страх отразява вашата душевност, вашето емоционално състояние. Може да ви доведе до отчаяние и загуба на Аз-а в емоционалното пространство, но може и да ви подтикне към размисъл, осъзнаване и преодоляване.

Страхът идва при вас тогава, когато сте в състояние на фрустрация, когато вървите към неизвестното. Съпровожда ви през цялото ви развитие. И в развиването си се борите, за да го преодолеете. А той не е един. Много са – страх от промяната и самотата, страх за близките, страх от живота та чак до страх от смъртта . . . и пак отначало.

Страх от това да не се изгубите в собственото си битие, да не изгубите собствения си Аз, страх да не познаете и опознаете себе си, да не се доближите до собствените си преживявания и емоции, страх да съществувате.

Когато изпитвате страх, вие не се променяте, отричате възможностите си и не преодолявате способността на Аз-а да излезе от състоянието на клаустрофобия.

Спрете и помислете! Защо е така?

Протегнете ръка, вземете своята мечта и без страх от страха продължете „до края на света“ !

Из „Мемоарите на една Мечта“

Автор: Pami G.

Психолог, Бахов терапевт, Обучител по организационно развитие и развитие на социални умения

За контакти: pamigeorgieff@hotmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *