Начало » Актуално » Стефан Попов изгражда забележителен образ в „Аз, актьорът?“ (снимки)

Стефан Попов изгражда забележителен образ в „Аз, актьорът?“ (снимки)

Днес в Международния ден на театъра, пловдивската публика очаква с голямо нетърпение премиерното представление на моноспектакъла на актьора Стефан Попов „Аз, актьорът?“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Автор на текста е американеца Родни Лии Роджърс, който от вчера е в Пловдив и с огромен респект изгледа генералната репетиция на пиесата.  Режисьор е Петър Карапетков, а сценографията на Петър Митев.

Историята разказва за известната актьорска фамилия Бут. Тримата братя са всепризнати като най-добрите шекспирови актьори през 19 век, но в историята остава името на Джон Уилкис Бут, който на 14 април 1865г застрелва Ейбрахам Линкълн по време на представление във Форд Тиътър.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Стефан Попов изгражда един забележителен образ на актьора, израсъл в конкуренция с актьорския талант на баща си и братята си. Историята е за борбата със съмненията, любовите, страстите, и алкохола. За преплитането на личния живот и таланта с политическите пристрастия и възгледи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Въздействащо и силно представление, което не може да остави никого безразличен, макар да ни връща в годините на Гражданската война в Америка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Това е един моноспектакъл за живота на артиста. За неговото място в този свят, за политическите събития, които го брулят и за онова нещо, което го спасява във времена на апокалиптични събития“, казва Кръстю Кръстев.

Проектът „Аз, актьорът?“ е на Драматичен театър – Пловдив и театърът в Чарлстън, където се провежда световноизвестният фестивал на камерните форми.

Петър Карапетков
Петър Карапетков
Родни Лии Роджърс,
Родни Лии Роджърс,

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *