Начало » Актуално » Стефан Бонев обявява „Недоизречено 6“ във Френската гимназия

Стефан Бонев обявява „Недоизречено 6“ във Френската гимназия

Писателят Стефан Бонев ще гостува на учениците и учителите от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Срещата ще бъде на 28 ноември 2014 г., от 12.30 ч. в мултимедийната зала на учебното заведение. Гимназистите и техните преподаватели проявяват жив интерес към творчеството на майстора на късия разказ. Още повече, че негови произведения от няколко години се изучават от учениците в горните класове на голяма част от българските училища.

Авторът ще представи сборниците си „Разкази за двама“, „Изпит по летене“ и „Пред прага на храма“. Основна тема на срещата, обаче, ще бъде неговият проект „Недоизречено” като своеобразна творческа литературна работилница, добила известност в пловдивските училища чрез проведените досега пет конкурса с това име.

Заедно с писателя гости на Френска гимназия ще бъдат проф. Димитър Димитров – ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, носител на наградата „Пловдив” за спомоществователство и основен спонсор на „Недоизречено”, както и Здравко Дечев – литературовед и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски”, член на журито на конкурса.

Стефан Бонев ще представи и някои финалисти от досегашните издания на “Недоизречено“: Евелина Кованджийска – автор на няколко стихосбирки, лауреат на поетичния приз „Дора Габе”, носител на голямата награда от петото издание на „Недоизречено”; Таня Даскалова – ученичка в ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” –удостоена с награди от третото и петото издание на надпреварата, както и Бехрин Шопова – наградена в последния конкурс.

Очаква се по време на срещата писателят да даде старта на шестото издание на „Недоизречено“. Текстовата матрица, която е една и съща за всички досегашни конкурси, съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите да сътворят автентични литературни произведения. През май „Недоизречено” получи награда „Пловдив” за проведените през миналата година две ученически издания в ЕГ Иван Вазов“ и ГХП „ Св. Св. Кирил и Методий“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *