Начало » Светът на Виното » Юбилейното двадесето издание на „Винария”

Юбилейното двадесето издание на „Винария”

Юбилейното 20-о издание на лозаро-винарското изложение „Винария“ стартира още вчера с впечатляващо Дионисиево шествие по главната пловдивска улица. Танцьори от ансамбъл „Тракия“ извиха кръшни хора, а кукерите, които съпровождаха шествието, спираха минувачите и ги гощаваха с червено вино. Това беше само подгряването за днешното официално откриване на изложбата, което ще се състои в 11.30 часа в 11-а палата.

Послучай юбилея е организиран специален симпозиум и е подредена изложба. Той ще стартира в 14 часа със сесия с участието на създателите на „Винария“.

Успоредно с „Винария“ се провежда и изложението за храни, напитки, машини и технологии „Фудтех“, както и изложението за ресторанти и кафенета „Хорека“. Посетителите на трите събития ще могат да участват в игра с награди, свързани с винения туризъм. Гостите ще попълват анкетни карти и могат да спечелят двудневен, тридневен и четиридневен винен тур за двама в 4-звезден хотел. Победителите ще бъдат изтеглени в последния ден на изложбата – 18 март.

Във Втора палата ще се организират демонстрации на гурме кухня. Посетителите ще могат да изберат и най-доброто вино на конкурс, който ще се проведе утре.

 

Тази вечер от 20.00 часа ще стартира церемонията по раздаването на златните ритони и медали на най-добрите вина и ракии. Те бяха оценявани от специализирано жури в конкурс, проведен през февруари. В него участваха общо 315 проби от България, Молдова, Румъния, Словакия и Франция.

 

Общо 200 фирми от 17 държави ще вземат участие на „Винария 2012″. 40 големи винарски изби ще представят продуктите си. Освен с тях посетителите могат да се срещнат и с фирми от цялата лозаро-винарска индустрия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *