четвъртък , 13 декември 2018
Начало » Актуално » С много настроение откриха Световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години (галерия)
20150721_193350

С много настроение откриха Световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години (галерия)

С много младежко настроение и танци снощи беше открито Световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години. Тържествената церемония на Античния театър, макар че се състоя сред декорите на операта „Аида“, беше съобразена с аудиторията, съставена изцяло от млади спортисти от целия свят.

Две атрактивни близначки със спортни фигури заразиха публиката с настроението си и направиха безупречно представяне на участниците в шампионата на планетата, чиито първи старт ще бъде даден тази вечер в 17 часа на Гребния канал.

Гост на официалното откриване снощи беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който поздрави участниците и изрази надежда, че Пловдив ще има втори гребен канал.

След като дефилираха със знамената на своите държави, участниците в състезаванията се качиха на сцената и всички заедно танцуваха на якия саунд на специалните гости от хаус групата Дийп Зоун Проджект и се снимаха за спомен.

В състезанията участват  над 1300 състезатели от целия свят, а България ще бъде представена от 9 лодки и 28 гребци. Тази вечер са предварителните серии в дисциплината двойка без рулеви лека категория при младежите. Състезанията ще продължат до 26 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *