Начало » Култура » С изложба на Димитър Рашков „Възраждане” отбеляза своя празник

С изложба на Димитър Рашков „Възраждане” отбеляза своя празник

Галерия „Възраждане”отбеляза своята изложба под № 400 не само с прекрасната колекция от пластики и живописни платна на карловеца Димитър Рашков, но зарадва приятелите си с подаръци.

Всички, които се бяха събрали снощи в галерията, имаха възможността да участват в томбола с награди, а най-големи щастливци се оказаха  галериската Анна Дякова, Людмила Георгиева и Матей Матеев, които си тръгнаха с картини, албуми и книги.

След близо тригодишно отсъствие, Димитър Рашков се завърна в Пловдив с най – новата си колекция –„ Зодиакът ”.

В претворяването на зодиите скулптурът е вложил не само своя прочут майсторлък, но и изключителното си чувство за ирония и намигване към еротиката, вплетени в характера на представителите на различните зодии.

Зодиакалните знаци освен, че са вплели в себе сексуални откровения, са увенчани и с крила. Стрелецът е крилат кентавър с лък в ръка, на Телеца също са му израснали крила, Скорпионът всеки момент ще прониже с жилото си интимните части на своята изгора, а Ракът е защипал с щипките си гърдите на пищна дама.

Рашков, който за почитателите си е познат повече като скулптур, изненада гостите си със забележително колоритна живопис.

Картините му са светли, слънчеви и създават изключително позитивно настроение в мразовитите зимни вечери.

[dopwgg id=“41″]

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *