Начало » Актуално » С Бугати ще рекламират „Дисни трилър”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С Бугати ще рекламират „Дисни трилър”

По време на Нощта на музеите и галериите, пловдивчани и гости на града станаха свидетели на нестандартно преживяване с уличното шествие „Възвишение и Дядо Юван”, което презентира първата премиера за сезона на Драматичен театър Пловдив.

Явно, че това шествие е постигнало целта си, защото днес отново ще видим нещо подобно, но този път с актьорите от една от  новите пиеси в афиша на театъра – „Дисни трилър”.

Тази вечер от 16 ч актьорите от пиесата, облечени и гримирани като героите си, ще направят атрактивна разходка с ретро кола Бугати.

Шествието ще тръгне в 16 ч. от Площад Централен, ще премине по главната улица на града и ще стигне до Римския стадион.

По време на шествието, актьорите Мариана Йотова, Стилиян Стоянов, Христо Пъдев и Дамян Тенев ще разиграват етюди от спектакъла.

Режисьор на дебютната пиеса на Филип Ридли „Дисни трилър” е Стайко Мурджев, а сценографията е на Петър Митев.

Спектакълът разказва за живота на брат (Стилиян Стоянов)  и сестра (Мариана Йотова), които след смъртта на родителите си живеят в объркания свят на детските спомени, изпълнен с кошмари и страхове. Монолозите на актьорите разкриват объркани души, сблъскали се наяве с най-големите си кошмари. Пиесата е за тези, които обичат тръпката на страха, която пълзи по кожата и изпълва съзнанието.

А гротеската и насмешката над собствените ни страхове, сякаш идва , за да ни излекува от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *