Начало » Актуално » С 56-килограмова баница ще посрещнат 100 GYPSY VIOLINS в България!

С 56-килограмова баница ще посрещнат 100 GYPSY VIOLINS в България!

Невероятна изненада подготвят организаторите на турнето на 100 GYPSY VIOLINS в България. Те поръчаха 56-килограмова баница, с която да посрещнат 100-те виртуозни музиканта от оркестъра. Като рекордьори в книгата на Гинес за най-голям цигански симфоничен оркестър, който свири само по памет, 100 GYPSY VIOLINS ще бъдат приветствани подобаващо на родна земя. Тази година те ще посетят два града в България – Пловдив на 1 септември и Бургас на 3 септември.

За приготвянето на грандиозната баница ще бъдат ангажирани 8 готвача, които ще използват 40 кг брашно, 125 яйца, 50 кисели млека, 20 кг сирене. Баницата ще бъде с диаметър над 1 метър. Голям труд ще падне и голям оркестър ще нахранят. Инициативата напомня някой традиционен фестивал на кулинарията, а традиционните елементи не липсват и при 100-те Унгарски цигулки. Облечени в типични унгарски носии, с елементи от циганската култура, допълнени с класиката на най-големите композитори в историята и лудите ритми на горещата номадска култура, тези творци ще ви пренесат в истинска приказка от звук и визия. Несравними са по своята същност, тъй като те смесват два стила и пресъздават картини от старинни австрийски замъци и едновременно от далечни пустини.

На сцените на Античния театър в Пловдив ще звучат известните симфонии „Цигански барон“, „Радецки марш“ от Йохан Щраус, „Валс на цветята“ от Пьотър Чайковски, „Унгарска рапсодия“ от Франц Лист, „Чардаш“ от Виторио Монти и това е само една малка част от репертоара на 100 GYPSY VIOLINS.

Насладете се на изяществото да правиш музика с душа и сърце на

1 септември, в Античен театър Пловдив, от 20:00ч.

Можете да закупите билети на цени от 20 до 60 лв. и ВИП 70 лв., на касите пред Община Пловдив и на Държавна Опера Бургас, в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *