Начало » Хайлайф » Руйно вино, вкусна скара и щур купон в двора на „Червеното пони”

Руйно вино, вкусна скара и щур купон в двора на „Червеното пони”

Още от ранни зори в събота, чудното ноемврийско слънце започна да привлича много от пловдивските творци в двора на „Червеното пони“.

Художниците бяха подредили върху белите стени на галерията своите творби, изработени с вино и материали, използвани при винопроизводството.

Но този път, те не идваха за да рисуват или показват творбите си, а за да се отдадат на заслужена почивка и на чаша вино в компанията на приятели.

Пристигаха кой с бутилка вино или домашна тракийка, кой с буркан туршия, кой с луканка или друго домашно мезенце и се присъединяваха към непрекъснато

растящата компания.

Към обяд, любезните домакини на събитието Анна Ташкова и Рени Шишкова изкараха на двора огромна скара, на която приятелите от ресторант FAMOUS HOUSE започнаха да подготвят вкусно барбекю. Зацвърчаха сочни наденички, кебапченца и кюфтенца, които с аромата си запривличаха огромни тълпи любители на виното и мезето.

Множество хора на талази изпълваха двора на къщата на Начо Културата. Много приятели на изкуството,

Рени Шишкова и Любо Хранов в страстен танц

червеното вино и барбекюто преминаваха през целия ден през най-атрактивното място в Стария град и се присъединяваха към щурия купон. А на скарата цвърчаха сочните кюфтаци и миришеше невъобразимо вкусно.

Купона продължи до залез слънце с весели истории, усмивки, много музика и танци.

По всичко личеше, че в съботния ден, не само пловдивчани, а и много туристи се бяха стекли по улиците и окупирали къщите в Стария град, където се провеждаше станалото вече традиция Дефиле на младото вино. Всички сновяха между възрожденските къщи усмихнати, с блясък в очите и чаши в ръка.

Дори Пловдивския Роналдиньо Красен Тосков, който нашумя покрай участието си в „България търси талант“ се движеше в компанията на майка си, като с една ръка придържаше  екзотичнта си шапка, а с другата стискаше чашата.

Днес винения празник продължава до 14ч. и всички, които все още не са успели да дегустират чудесните български вина, могат да го сторят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *