Начало » Актуално » Ремонтът на Драмата най-сетне стартира

Ремонтът на Драмата най-сетне стартира

Пловдивският театър е първият професионален театър в България и аз бях много изумен, че две години, няма хора, които да седнат и да намерят решение, той да не е в това състояние“, каза министър Рашидов при старта на ремонтните дейности на  изгорялата голяма зрителна зала на Драматичния театър.

Рашидов припомни, че е дал дума пред директора да започне ремонт, въпреки че министерството няма необходимите пари и благодари на премиера и финансовия министър за това, че са успели да намерят търсените за целта 4 милиона лева.20150830_184352

Със средствата ще бъдат монтирани въздухопроводи, климатици, ще се изгради и новата сцена, предстои да бъдат сменени седалките, мокетите и да се боядиса наново, тъй като цялата зала все още е в сажди. Всички процедури са минали и няма обжалвания, допълни Рашидов. „Ще бъда щастлив след 6 месеца да се съберем отново тук за първата премиера на Пловдивския театър след ремонта“, каза министър Рашидов.

За откриване на Колодрума и официалното обявяване на ремонта на Драмата, в Пловдив трябваше да пристигне министър председателят Бойко Борисов, но повреда в правителствения самолет осуети намеренията му.

Директорът Кръстю Кръстев също изрази задоволството си от започналия ремонт. Той сподели, че е изключително радостен, че проектът за ремонта е одобрен без да се правят никакви компромиси. „Проектът предвижда осветителна рампа, която ще е от най-висш клас. Това е от изключителна важност за нас. В театъра ще има и медиатека – огледалната зала ще бъде оборудвана с компютри и интернет, от където журналистите ще могат максимално бързо да подават своята информация.

Остава да си пожелаем една прекрасна и функционална зала, която ще посрещне почитателите на Мелпомена в началото на идната година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *