Начало » Актуално » Реформаторите няма да подрепят кандидатура на друга партия в Пловдив
д-р Шишков и Пепа Деведжиева

Реформаторите няма да подрепят кандидатура на друга партия в Пловдив

„Все още сме с нагласата, всички политически партии в Реформаторския блок да се явят с единни кандидати на местните избори, но все още е рано да го обявим“, каза  народният представител на РБ доц. Д-р Димитър Шишков, който беше в Пловдив, за да направи отчет за работата си в Народното събрание. Той не отхвърли и възможността да подкрепят популярна, но независима фигура от Пловдив, като обаче категорично отхвърли варианта това да бъде кандидат на друга политическа сила, настоящия кмет  или независимия кандидат Здравко Димитров. Д-р Шишков отхвърли и предположението, че ще подкрепят бившия кмет Славчо Атанасов, макар че малко преди това от Патриотичния фронт бяха обявили, че се водят разговори с РБ за подкрепа. Народният представител подчерта, че изключително много уважава всички, които са обявили кандидатурите си за кметове на града, но нагласата им е да имат самостоятелен кандидат. „Ние трябва да си имаме наша кандидатура и не можем в никакъв случай да подкрепим кандидатура друга партия. Нямам как да не уважавам другите кандидати, но това не значи подкрепа“, заяви той.

За сега до окончателно решение не се е стигнало, но анализатори твърдят, че е много вероятно именно д-р Шишков да бъде номиниран за кандидат кмет от Реформаторския блок.

„От самото начало знаете кого няма да подкрепяме. А кого ще подкрепим и дали ще се явим самостоятелно, с широка коалиция или съвместно с други лица, предстои  да обявим скоро“, каза и председателят на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева.

„Не подкрепям това, че целият град е облепен с плакати, при положение, че още не е започнала предизборната кампания“, категоричен беше Шишков.

Днешната срещата беше инициирана от д-р Шишков, който изтъкна, че по негова инициатива са внесени 15 законопроекта, което е знак, че Реформаторският блок стои много добре на политическата сцена.

Като свой минуси народният представител определи неуспехът му в усилията да бъде създадена комисия, която да разследва болниците с най-големи задължения в България. „Предложението ми не беше прието, защото от  ГЕРБ и ДПС гласуваха „въздържал се“. Но аз ще продължавам да се боря такава комисия да има, защото източването на парите през Здравната каса продължават и това може да навреди на радикалните реформи в здравеопазването, които иска да осъществи РБ в лицето на д-р Москов“, каза Димитър Шишков. За друг свой неуспех той приема отхвърлянето на законопроекта за изменение на Закона за младежта и спорта, което би довело до решаване на проблемите със занемарените спортни зали в градовете и по-специално тези на Спортното училище в Пловдив. „Имах разговори с кмета Тотев, на която му предложих да развали договорите с клубовете, които не подържат спортните съоръжения, но той отказа с обяснението, че не му трябват такива неща преди местните избори“, обясни д-р Шишков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *