Начало » Актуално » Ралица Стайкова: Живописта и тарото отварят вратите и прозорците пред мен (галерия)

Ралица Стайкова: Живописта и тарото отварят вратите и прозорците пред мен (галерия)

Дворът в къщата на Начо Културата в Стария град, снощи събра  пъстра палитра от художници, бизнесмени , адвокати, журналисти и  културни дейци от цялата страна, които бяха дошли за да поздравят художничката Ралица Стайкова.

Галерия „Червеното пони“ стана дом за картините, обединени от заглавието „Пътят Таро“.

Ралица Стайкова

„Пътят Таро“ разкрива посоката, която картите определят в живота на младия творец, а във всяка от картините си тя е изобразила символи от  таро картите.

Макар и любител художник, Ралица не спира да се възхищава от красотата на живота, която открива във всички наглед дребни неща.

„Натрапчивото присъствие на прозорци и врати, които надничат отвсякъде в изложбата, не са случайни. Точно живописта и тарото отварят вратите и прозорците пред мен“, разкри идеята си художничката.

В центъра – Ервант Хугасян, Станимир Видев и Иван Шишков

Десетки приятели на Ралица се стичаха през цялата вечер и я отрупваха с цветя и подаръци.

Специално, за да поздравят колежката си, тук пристигнаха художниците Станимир Видев, Цеца Гумелия, Мишел Вълчева, Данчо Григоров и Иван Шишков.

Васил Стоев и Атанас Хранов

На арт купона присъстваха и пловдивският джаз певец Петър Салчев,  керамичката Цветана Видева и наследникът на рода Томасян – Ервант Хугасян, а художниците Васил Стоев и Атанас Хранов цяла вечер не спираха професионално да коментират творбите на Ралица.

Първата откупка беше направена от известния пловдивски адвокат Недялко Шилев, който се наслаждаваше на компанията на колежката си Деница Чингарова.

Ралица Стайкова и Недялко Шилев

И макар, че художничката нямаше рожден ден, приятелите й я сюрпризираха с прекрасна торта във формата на палитра, с пожелание за нови творчески постижения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *