Начало » Хайлайф » Райна Петрова гостува в новата зала на рицарите тамплиери

Райна Петрова гостува в новата зала на рицарите тамплиери

 

В изцяло нова, оборудвана по всички канони на Ордена на тамплиерите зала, се сдобиха великите рицари и дами от командерия „Улпия“.

На вчерашната сбирка в Пловдив шестима постуланти бяха въведени от Командера на Командерия „Улпия“ Росица Кичукова и посветени в тайнството чрез древния ритуал, изпълнен в елегантната зала на комплекс „Джия бийч“.

Като гости тук присъстваха и кметицата на район Централен Райна Петрова, директорът на летище „Пловдив“ Дойчин Ангелов, както и историкът и бивш общински съветник Димитър Костов.

Сбирката беше и началото на двудневен тийм билдинг на тамплиерите от цялата страна, който се провежда в Пловдив. Поради тази причина и съборът на командерията беше ръководен от Великият приор на Великия Приорат на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим в България Румен Ралчев.

 

След средновековния ритуал със запалване на свещите, символизиращи основателите на Ордена, и задължителната молитва „Отче наш“ стартира работата на събора.

Рицарите тамплиери имаха възможност да чуят приветствието и препоръките на Великият приор Румен Ралчев, както и указания за подготовката на предстоящия Велик събор.

 

Следващият ритуал беше за посвещаване на постулантите – първата степан в Ордена на тамплиерите. Тази степен е един вид изпитателен срок, през който трябва да преминат кандидатите за рицарско звание, за да „излязат от тъмнината“. През този период те са длъжни да участват активно в организационния живот на Ордена и да присъстват на всички ритуали и мероприятия. Времето е необходимо, за да могат да преценят дали могат да бъдат полезни на обществото, дали могат да съблюдават християнските ценности. Постулантите носят черни мантии, а рицарите и дамите – бели. Новопостъпилите бяха поздравени с народна песен в изпълнение на певица от ансамбъл Тракия“.

В Ордена членуват хора с различни професии, социален статус, политически и християнски възгледи. Главната цел на Ордена е борбата за икуменизъм. Това е обединение на християнството и разширен диалог между християнските църкви вътре в християнството, както и работа за диалог с различните вероизповедания с цел намаляване на етническото напрежение на верска основа. Великият приорат България е трети по численост в света след тези в САЩ и Мексико.

Оригинаелн подарък от рицарите и дамите от командерия „Улпия“ под формата на яйце, на което от едната страна е изографисана икона, а от другата тамплиерски кръст, получиха Прецепториите на Велик Приорат България – в Русия, чийто ментор е Велик Приорат България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *