Начало » Актуално » Протести или Persona non Grata

Протести или Persona non Grata

Кино „Космос“ & NoBoris ще представят вербално визуален форум озаглавен Persona non Grata.

Идеята на неформалната среща е разговор на тема ПРОТЕСТ и различните форми, в които може да се случи.

Организаторите на събитието канят всички, които се интересуват от случващото се у нас през последните 24 години, на 28 ноември, от 19 часа в кино „Космос“.
В първата част от събитието ще бъде прожектиран филмът на Блажо Николич „Имам една идея“ с реж. Емо Тонев и Илиян Симеонов. Филмът отразява събитията от 1997 и разказва за проекти на Кольо Каранфилов, Мариус Куркински, Александър Морфов, Златьо Радев, Росен Марковски и др. (които е нямало как да бъдат осъществени).
През втората част ще гледаме видео от протести в Европа през последните години, представени лично от- Persona Non Grata.
Persona Non Grata is a political poetry collective
that has been travelling from the U.K. to Greece
reading Autonomous Social Movement poetry to people who resist
all kinds of oppression in different countries and contexts
and discussing how to connect different struggles in Europe
След визуалната част Ви каним на дискусия относно протестите като форма на несъгласие спрямо социално- политическата ситуация, в която живеем. Ще обсъждаме начинът, по който се протестира. До каква степен е достатъчно човек да заяви своята позиция чрез собствения си пример на отделен индивид,отстояващ морални и нравствени ценности или да избере масовия начин чрез улични протести, окупации и други екстремни форми, като изказ на несъгласие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *