неделя , 20 октомври 2019
Начало » Актуално » Протест срещу политиката на проституцията

Протест срещу политиката на проституцията

Време е да сменим лозунгите!

ЕВН нямат никаква вина за мизерното положение на българина. Дошли хората от Австрия, бизнес правят тук. Че на австриеца да не му е лошо у тях? Високите сметките за ток бяха само един катализатор, искрата, която подпали масовото недоволство срещу лошите условия за живот в България.

Не протестирам срещу ЕВН, а срещу политиката на проституцията, водена от държавата ни. Срещу безхаберието й за нейните граждани, срещу безочливата наглост на политиците, срещу мизерната пенсия на баба ми, срещу оскъдното майчинство на съседката, срещу несигурното бъдеще на децата ми, срещу здравеопазване, което вместо да спасява, убива, срещу закони, които гарантират правата на монополите, а мен единствено задължават, и на последно място – срещу това, че за да отида на почивка, трябва да се лишавам месеци наред. Толкова много ли искам?

Като се замисли човек това, срещу което протестирам, не са кой колко немислими обществени блага за една средно развита държава с габаритите на БГ.

Играта с тока и флиртът на държавата ни с монополите

Положението с цената на тока е същото, както с цената на бензина. Цената е толкова висока, “благодарение” на държавата, а не на монополите. Както и при бензина, така и при електроенергията, по-голяма част от крайната цена, която плащаме ние, отива в хазната. При бензина под формата на акциз, а при тока – под формата на разни таксички и начисляване на допълнителни дребни сумички.

Ако държавата има желанието да облекчи малко джоба ни, може да го направи бързо, лесно и безболезнено за нея.

Но вместо да ни “влиза в положение”, тя ни влиза отзад и същевременно се продава като проститутка на монополите.

По договор енергоразпределителните дружества са длъжни да инвестират постоянно в подобряване качеството на услугите, които продават. Заради тези инвестиции България им опрощава прилични суми задължения към бюджета. Уловката е там, че държавния регулатор благородно осребрява нереално завишени фактури и фактури с разходи за скъпи играчки и глезотии, които аз няма да мога да си позволя за цял живот честна работа.

Законът в БГ услужливо брани едностранно интересите на големите играчи като банките и ЕРП-та, разни там топлофикации, а  нас потребителите на практика ни принуждава да стоим със свалени гащи и в твърде неудобно положение.

Та това е дереджето ни – елементарно. Всичко останало са подробности, които объркват, насаждат конфликти, дезинформират и отвличат вниманието от съществения проблем, който е да не забравяш, че

Освен задължения имаш и права!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *