Начало » Култура » „Просто една история“

„Просто една история“

През уикенда, Голяма сцена на драмата, отново приюти завладяващия спектакъл „Просто една история“ по музика на незабравимата група Куин.

снимка: Марин Станчев

Чрез една интересна и атрактивна постановка Николай Серафимов и колегите му доказаха,че 21 години след смъртта на вокалиста на групата Фреди Меркюри, творчеството на една от най-успешните рок банди на всички времена не е забравено.

Още с влизането си в залата зрителите усетиха завладяващата обстановка на „Емералд бар“ – мястото на действието. Силно впечатление направи не само отличната актьорска игра и впечатляващите със своята хореография танци, но и майсторското вплитане на съдбите на хора с различни характери, социално положение и морални ценности. В главната роля – келнерът Сам бе самият Николай Серафимов – сценарист и хореограф на спектакъла, който слял се с образа си, успя да накара публиката да съпреживее цялата драма на съвременното общество. Сблъсъкът между социалните прослойки от действителния живот бе пренесен на сцената, където убедително бе изиграна цялостната сюжетна линия, накарала публиката да се замисли за любовта, справедливостта, вярата и истински важните неща в живота.

Представлението остави публиката очарована, защото успя да докосне сърцата им, да ги накара да се смеят и да плачат. Комично и едновременно с трагичен край, с много известни песни на Куин, танци, декори и костюми режисьорът Васил Караманлиев, талантливият Николай Серафимов, групата от актьори към Театрална школа „Чарли“ и танцьорите към Мюзикхолен театър представиха на пловдивската аудитория един алтернативен начин за приятен съботен следобед.

На тази атмосфера могат да се насладят и варненци идната събота, защото на 1 декември трупата ще поставя мюзикъла и в морската столица в театър Българан отново с две прожекции – от 17:30 и 19:30.

Авторски колектив от клуб по журналистика „Четвъртата власт“ към ЕГ „Иван Вазов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *