Начало » Светът на Виното » Потребители и международни експерти избраха единодушно „Domaine Peshtera“

Потребители и международни експерти избраха единодушно „Domaine Peshtera“

Успехите на виното у нас и по света налагат България като традиционен и надежден винопроизводител

И тази година „Винпром Пещера“ не изневери на традицията да печели най-престижните награда на Винария. Безспорен фаворит стана виното „Domaine Peshtera“, което обра овациите и бе отличено с най-голямото отличие – Златен ритон.

За да оценят качествата на българските вина, тук бяха пристигнали и дегустатори от страни като Италия, Швейцария и Германия. По стриктен и прецизен регламент при строг контрол и пълна прозрачност бяха проведени слепи тестове на 394 марки вина и ракии от 32 български и чуждестранни винпрома. Според експертите в журито качествата на българските гроздови напитки са отлични и напълно конкурентни на вината от страни с традиции във винопроизводството.

Освен най-високите оценки на експертите виното на „Винпром Пещера“ стана първенец и в конкурса „Избор на потребителите“ на „Активни потребители“, в който за първа година и посетителите на „Винрия 2012“ имаха възможността да оценяват вината. Отличието от слепите дегустации на най-добрите вина е поредното доказателство за любителите на вината, че качествата на родното вино са безупречни.

 

 

Радина Кържилова и Деан Донков

Специално за да поздравят приятелите си от „Винпром Пещера“, тук пристигнаха и рекламните лица на новата серия вина „Domaine Peshtera“ – секссимволите на българското кино Радина Кърджилова и Деян Донков. Съвсем естествени и щастливо влюбени, те запъхтени влетяха в панаирното градче, за да се присъединят към големия винен празник и да уважат щанда на своите домакини.

Като друг фаворит на журито се открои и виното на „Винпром Ямбол“ – „Villa Yambol“, което бе отличено със златни медали. Само през последната една седмица двете вина донесоха международна слава на страната ни, като се завърнаха с медали от изключително престижни конкурси, състояли се в родината на виното Франция, което е безспорно доказателство за техните качества и конкурентоспособност на международните пазари. В категорията на високоалкохолните напитки серията „Пещерска гроздова ракия“ на „Винпром Пещера“ отново се открои като безспорен лидер. За поредна година тя надви с лекота 72 конкурентни продукта, с което доказа, че неслучайно е ракия номер едно в България. От 2004 до 2012 г. „Пещерска“ има спечелени над 15 златни медала от Винария и множество отличия от международни конкурси. За този период тя е преборила по вкусови и качествени показатели над 650 ракиени проби на близо 40 родни и чуждестранни винзавода, които традиционно взимат участие в надпреварата у нас. С поредните отличия за продуктите на „Винпром Пещера“ се потвърди, че винопроизводството в България има доказано добри качества, а множеството международни награди и успехи на продуктите налагат страната ни пред света като надежден и традиционен производител.

За двадесетия юбилей на Винария в Международен панаир Пловдив се събраха над 200 международни и български компании, за да представят на партньори, дистрибутори и търговци от цял свят качествата на винопроизводството ни. Естествено след множеството отличия на световните и родните дегустации и конкурси най-голямо посещение и интерес от страна на бизнеса, политиката и потребителите имаше към виното на лидера в бранша – „Винпром Пещера“. За да не изневери на стила си обаче компанията даде възможност на посетителите на Винария ексклузивно да дегустират и сортовете Мавруд, Каберне фран, Сира и Розе, които през пролетта ще бъдат представени официално в търговската мрежа. Българските гроздови напитки прославят страната ни на 5 континента, а отзивите и заявките постоянно растат, категорични са от компанията. Емблематичната ракия „Пещерска“ и виното „Domaine Peshtera“ са търсени и наложени продукти на пазари като Русия, Италия, Канада, Германия, Дания и много други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *