Начало » Актуално » Поетът ли пише поезията или поезията пише поета

Поетът ли пише поезията или поезията пише поета

„Една жена ще дойде. Ще разтреби,
нещата ти с любов ще подреди
и после на прозореца до тебе
в мълчание добро ще поседи…”

Доброта, човечност, обич, морал, скромност… Тези пренебрегвани напоследък човешки ценности провокира снощи писателя Петър Анастасов на представянето на двутомното му издание „Избрано”със стихове и пиеси. Препълнената зала на партерния етаж в Народна библиотека „Иван Вазов” се оказа тясна, за да побере желаещите да присъстват на представянето. Или както самият Анастасов сам ги нарече това са „приятели”, с които той е споделял и ще споделя важните събития в живота си.

И действително, няма по-голямо признание за един автор от публиката, която му остава вярна. Със своята скромност и талант, писателят Петър Анастасов се нарежда на челните места на най-четените съвременни писатели.

„Вечер на взаимността”, която може да се осъществи само чрез поезията на Петър Анастасов, така я определи Божана Апостолова от ИК „Жанет 45”.

Авторът прочете някои от стиховете си, като се спря на тези посветени на най-близките до него приятели, семейство, родители… Безкрайна обич струеше в очите на Анастасов, когато прочете стихотворението „Лилия” посветено на внучката му.

„Една жена ще дойде“, „Любов“, „Когато спиш, любима“, „Както те обичам“ са само част от стихотворенията, от които струи онова позабравено уважение и сантиментално чувство към жената…

„Поетът ли пише поезията или поезията пише поета”, това запита критикът Владимир Янев завършвайки думите си… И остави всички присъстващи сами да дадат отговор на този въпрос, прочитайки стиховете на Петър Анастасов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *