Начало » Светът на Виното » Пловдивско розе грабна най-високото отличие на престижен балкански фестивал

Пловдивско розе грабна най-високото отличие на престижен балкански фестивал

Само преди броени дни завърши първото балканско изложение на виното THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION в Grand Hotel, София.

В категорията „Розе сухо“ напълно единодушно и без никакви колебания международното жури, съставено от изключителни професионалисти, отличи с най-големия трофей розето „Sarva 2011″ на „Винарско имение „Драгомир“.

 

Прекрасното розе, създадено от купаж от сортовете каберне совиньон, сира и рубин, е създавано през годините и носи своята специфична концепция и философия, постигната на базата на най-добрите френски еталони.

Специфичното за това вино е, че се произвежда от пресоване на цели гроздови зърна по стара класическа технология за създаване на розе.

Поради тази причина виното притежава силен вкусов аромат, перленорозов искрящ „сьомга“ цвят, фин, пикантен нос със сушени треви, бели цветя и череша с костилка. Виното се отличава със свежо, елегантно тяло, с отлична структура и дължина, завършва пикантно… и подтиква към нови глътки…

Това е петата реколта розе, което още от създаването си е било награждавано в различни престижни фестивали. Произвежда се в лимитирана серия с много добро съотношение между цена и качество и е позиционирано в среден ценови диапазон.

Дегустационната зала на „Винарско имение „Драгомир“ е разположена в самия град Пловдив и тук всички, които ценят и обичат прекрасните вина, могат да бъдат консултирани и да дегустират в приятна обстановка.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *