Начало » Актуално » Пловдивски тенор обучава виетнамски попзвезди

Пловдивски тенор обучава виетнамски попзвезди

Пловдивски тенор обучава виетнамски поп звезди на оперно пеене в музикалния формат „Попзвезди се превръщат в оперни звезди“.Най-младият солист на пловдивската опера Ивайло Михайлов скоро се завърна от виетнамския град Хошимин, където бе треньор и ментор на четирима от най-популярните в страната певци. Той ги обучаваше над 3 месеца в тънкостите на не особено познатото в страната оперно пеене. В музикалния формат „Попзвезди се превръщат в оперни звезди“ 8 от най-обичаните звезди на виетнамската попсцена се превръщат в оперни изпълнители.

През последните години Ивайло е излизал на сцена в ролите на Пинкертон в „Мадам Бътерфлай“, Неморино в „Любовен еликсир“, Алфред в „Травиата“, Родолфо в „Бохеми“ и Каварадоси в „Тоска“, а скоро заминава за португалския град Порто, където ще се изяви с ролята на Дон Хосе в едноименната опера.

През лятото пловдивчани ще могат да видят великолепния тенор в оперите „Дон Карлос“ и „Травиата“, които ще се играят на сцената на Античния театър.

В днешното издание на „Историята на…“ в предаването „Дарик кафе“ тенорът Ивайло Михайлов разказа какво го е изпратило буквално в другия край на планетата, за да работи с виетнамските певци, как е поканен в журито на шоуто, както и какви интересни неща са му се случили там.

Страстта му към оперното пеене се е зародила още в юношеството, когато Ивайло е солист на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“. Първата му самостоятелна изява се случва точно на сцената в град Порто, където ще се завърне отново след години.

Михайлов, освен оперно пеене, е завършил и музикално-сценична режисура и е поставил на сцена детската опера „Бастиен и Бастиена“.

За това кой е запалил искрата за любовта му към музиката, която той е превърнал в своя съдба, за семейството, за музикалното шоу и за работата му във Виетнам, можете да чуете от интервюто в прикачения файл.

Източник: dariknews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *