Начало » Актуално » Пловдивски кокони дефилираха в Етнографския

Пловдивски кокони дефилираха в Етнографския

Скъпи тоалети, тафта, брокат и много шик демонстрираха пловдивските кокони в  Етнографския музей в Стария град.

Музеят се беше превърнал в бална зала от началото на миналия век, а прекрасната колекция от дрехи и аксесоари беше предоставена от читалище „Възраждане“ – партньор в проекта „Пловдивска кокона 2019“.

Автентични нашенски и вносни дрехи, които са били на мода в края на 19 и началото на 20 век, бяха показани в първата част на модното дефиле.

В годините на българското Възраждане, пловдивските кокони демонстрирали скъпите си тоалети от тюл, коприна и дантела, изящните си пелерини, изисканите аксесоари, отрупани с цветя шапки,  чадъри и ветрила в балните салони и така печелили сърцата на мъжката публика.

Водеща на ретро партито беше Ася от Старанта на талантите, която разказа, че модните тенденции се разкривали най-ярко чрез ритъма на танците, които започвали около 9 часа вечерта и продължавали до разсъмване.

По този повод и танцьорите от ансамбъл „Тракия“ пресъздадоха епохата с артистичен етюд.

Втората част на модното дефиле „Пловдивската кокона – модна икона“ беше посветена на съвременни модни дрехи и аксесоари, изработени със стара техника наречена плъстене. Пенка Ставрева, която е в основата на проекта, представи най-новата си зимна колекция от изделия от плъсти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *