Начало » Актуално » Петър Беляшки разказва в цветове своите „Сънища след пробуждане“ (галерия, интервю)

Петър Беляшки разказва в цветове своите „Сънища след пробуждане“ (галерия, интервю)

Изключителни цветови комбинации, пастелни тонове или агресивно съчетаване на топла и студена гама, със силно въздействие върху зрителя. Всичко това можете да видите в живописната изложба на художникът Петър Беляшки, която е подредена в галерия „Филипополис“. „Сънища след пробуждане“ е мотото на експозицията, която ни отвежда в земни или въображаеми светове.

„Много обичам да боравя с цветовете. Първо ги разпилявам, после ги подреждам и търся моята посока. Просто владея цвета и знам кой тон с кой си отива“, споделя художникът. Абстрактните платна са силно въздействащи и елегантни. „На места загатвам с някоя фигура, за да пресъздам действие“, казва той. „Аз съм учил в приложно училище за керамика и стъкло и от високата температура, глазурите при керамиката се стичат, събират се и се получават невероятни ефекти и тонове. Точно от там изхождам и за моята живопис и прилагам тези ефекти при нея“, разкрива магичната тайна на живописта си Беляшки.

„Много се радвам, че Пловдив е избран за бъдеща Европейска столица на културата и виждам как вече се променят нещата. Градът ни става много хубав, много подреден и се вижда, че има много добро развитие“, коментира той промените под тепетата.

11233179_1596586493916448_7013766586818192059_n
Петър Беляшки и Иван Поповски-Джовани

Беляшки благодари и на един от доайените на пловдивската живописна школа, художникът Иван Поповски- Джовани, който беше почетен гост на изложбата и сподели „Много го уважавам! Няма друг, по-голям и се прекланям пред него“.

Ако още не сте успели да разгледате изложбата на Петър Беляшки в галерия „Филипополис“, направете го, за да си доставите една истинска естетическа наслада.

Цялото интервю с Петър Беляшки можете да чуете в прикачения звуков файл:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *