Начало » Актуално » Печенката направи яко бийтбокс изпълнение на „Танц със саби“ (видео)

Печенката направи яко бийтбокс изпълнение на „Танц със саби“ (видео)

С бийтбокс върху класическото произведение „Танц със саби“ от балета „Гаяне“ на Арам Хачатурян завърши националното турне Фортисимо клас, чийто финален концерт се състоя днес в Пловдив.

Печенката

Концертна зала в Пловдив се оказа тясна за да побере всички деца, които бяха дошли да чуят както любими мелодии от видеоигри и филми, така и класически произведения на Вивилди, Бетовен и Моцарт.

Целта на програмата, чиито директор Хари Ешскенази, е да провокират интереса на децата към класическата музика, като професионални музиканти представят ги представят пред децата в училищата, а след това е и финалният концерт, заяви диригентът Максим Ешкенази.

Днешният концерт се превърна в истински празник за подрастващите, които изпаднаха в див възторг не само от Печенката, но и от изпълненията на Оркестъра на Държавна опера-Пловдив и на малкия талантлив цигулар Александър Зайранов, който изсвири виртуозно „Годишните времена“ на Вивалди.

Актьорът Петьо Петков-Шайбата се оказа перфектния водещ на шоуто, защото през цялото време забавляваше малките слушатели с остроумия, гатанки и комични сценки, като се превъплъщаваше и в ролята на любими детски герои.

Малките слушатели имаха възможността да чуят както Петата симфония на Бетовен и произведения на великия Моцарт, така и музика от телевизионната игра Angry Birds и саундтракове от „Междузвездни войни“ и „Карибски пирати“.

Печенката впечатли малчуганите, като направи перфектно изпълнение на арията на Кармен, от едноименната опера, а партньори в онагледяването на страстната история с танц и пантомима се изявиха Шайбата и Иван Юруков.

Световната шампионка по бийтбокс показа завидни гласови данни и след концерта  сподели, че от малка се занимава именно с оперно пеене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *