Начало » Актуално » Отварят дарителска сметка за подпомагане на Драматичен театър Пловдив

Отварят дарителска сметка за подпомагане на Драматичен театър Пловдив

Зам.-министърът на културата  Велислава Кръстева призова театрите от цялата страна, да изнесат по едно благотворително представление, средствата от което да бъдат предоставени в помощ на колегите си от Пловдив.

Още в първите часове след пожара се обадиха много известни актьори, певци, драматурзи от цялата страна, които изразиха своята подкрепа и желание да помогнат, като организират благотворителен концерт с който да се наберат средства за бързото възстановяване на пловдивския театър. Това съобщи на днешната пресконференция директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстьо Кръстев.

Зам.-министърът на културата  Велислава Кръстева, която днес също беше в града под тепетата, за да се запознае с щетите, нанесени при пожара на 22 август, заяви, че е поискано свикване на междуведомствена комисия по бедствия и аварии, която да отпусне средства за възстановяване на щетите. Освен за Драматичен театър – Пловдив, комисията ще гласува и средства за театър „Българска армия”, който пострада от взрив на газова бутилка.

Министерството на културата е отправило призив и към театрите от цялата страна, да изнесат по едно благотворително представление, средствата от което да бъдат предоставени в помощ на колегите си от Пловдив.

Както вече писахме, щетите от пожара все още се уточняват, поради факта, че е възможно да има още много поражения, които до момента остават скрити. До момента не е готово заключението на следствието за причините за пожара. Зам.-министър Кръстева днес се е срещнала с директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Тодор Гребенаров, за да се информира за работата на следствените органи, но не пожела да сподели информация от следствието. Огледите на различните експертни комисии в театъра продължават, а резултатите от тях вероятно ще бъдат обобщени в началото на следващата седмица. Все още не е ясно на каква сума възлизат щетите от пожара.

Кръстьо Кръстев отново изрази голямата си благодарност към огнеборците, които светкавично са се отзовали и бързо са потушили пожара.

От застрахователната компания също са изразили да преведат авансово част от средствата, за да започнат максимално бързо възстановителните дейности.

Вече е отворена и дарителска сметка за набиране на средства за възстановяване на щетите от пожара.

IBAN: BG79UNCR 7000 1521 0719 44 в Уникредит Булбанк.

Пространно интервю с директора на Драматичен театър Пловдив Кръстьо Кръстев, както и информация за предстоящите заглавия от репертоара на театъра, може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *