Начало » Актуално » Отлагат балетния спектакъл „Нощ в синьо“ за тази вечер

Отлагат балетния спектакъл „Нощ в синьо“ за тази вечер

Извилата се снощи силна буря над Пловдив провали планираното представление на балетния спектакъл „Нощ в синьо“ по музика от Гершуин и Шопен, което трябваше да се играе на Античния театър.

За радост на любителите на балета, ефектният спектакъл на  Софийската опера е насрочен за днес – 25 юни, също на сцената на Античния театър от 21 часа.

Танцьорите от балета на Софийската опера ще изпълнят една завладяваща интерпретация на хореографа и режисьора Риолина Топалова. В пълна хармония със символиката и посланията на възвишената рапсодия, декорът и визията на мултимедията ще представят чуден фон на небесни изображения, ефирен полет през облачни видения и една бледа голяма луна, която става свидетел на безбрежния, съновен и изпълнен с жизненост и любов танц на живота.
Джером Робинс, легенда на Бродуей, ще е хореограф на втората част от балетната вечер. Той печели пет награди “Тони” и два „Оскар”-а за „Уестсайдска история”. „Концертът“ е блестяща пародия на рецитал с творби на Шопен. Балетът се  играе почти без прекъсване от 50-те години на ХХ век, когато е писан. Наричан е „лунатичен” и „шедьовър на комичното балетно  изкуство”. Пълен с абсурдни обрати, той започва като класически концерт на Шопен, но накрая танцьорите се превръщат в пеперуди. Представлението е с участието на великолепната пианистка Розана Ташчян, а диригент  на Оркестърът на Държавна опера – Пловдив е Константин Добройков.

Билетите за днес важат без заверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *