Начало » Женски Работи » Оргазмено раждане. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане

Оргазмено раждане. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане

„Раждане в страх или в наслада – можем ли да изберем?“

На 26.09.2013г, четвъртък, от 18:30часа, в Художествената галерия на мол „Галерия  ще бъде представена книгата „ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ на представянето на първата по рода си книга на български език, която показва удовлетворяващия потенциал и трансформиращата роля на раждането в живота на една жена. Изключително земна и разбираема, книгата ясно описва физиологичния процес на раждането и факторите, които го подпомагат или забавят. Много ценно е обяснението на връзката между емоциите и раждането, на потребностите на бременната жена – физиологически, емоционални, духовни и сексуални, – за да се подготви за предизвикателствата на даването и отглеждането на новия живот.

Възможно ли е раждането да бъде нещо различно от познатата ни представа за болезнено и мъчително преживяване, нерядко съпътствано от сериозни рискове за здравето и живота на родилката и бебето? Възможно ли е даването на живот да бъде естествено благословено като щастливо и приятно събитие, доставящо радост и удоволствие, дори екстаз и пълно удовлетворение? Възможно ли е…..
Да, възможно е! Как? – Отговор на този и много други въпроси, свързани с бременността и раждането, дават световно признатите авторки, Елизабет Дейвис, акушерка, и Дебра Паскали-Бонаро, дула, в книгата си ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане, излязла в български превод в издателство Галера Либрис.
Поради насадения страх от болка в цивилизованите общества, много млади жени изпитват панически ужас от естественото раждане. Масовата нагласа е, че при напредъка на медицината, включващ операции и упойки, подобно усилие не е необходимо.
Ала раждането е естествено събитие в житейския цикъл на жената. Жени, които не са родили естествено, споделят, че сякаш нещо им липсва. Че дори след появата на бебето в живота им те не се чувстват приели пълноценно ролята на майки.
За да може жените да приемем раждането като природен механизъм, е необходимо да се запознаем с неговата физиология. Елизабет Дейвис дава своето смело и неочаквано обяснение в книгата „Оргазмено раждане” – раждането има сексуален характер. Колкото и странно да звучи това на обществото!
„Как определяме оргазменото раждане? Нашето определение е достатъчно широко, за да включи онези, които описват раждането като екстаз и достатъчно конкретно, за да даде глас на тези, които действително преживяват контракциите на оргазма и връхната точка в момента на излизането на бебето.”
Фактически раждането се „води” от хормона на удоволствието окситоцин – същият, който женското тяло отделя, когато получава оргазъм. Тоест, процесът, при който се появява нов живот, може да се разглежда като естествен механизъм. Природата е задала опцията това преживяване да бъде приятно за жената.

Книгата “ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане” ще представят: Милена Дянкова – издател и преводач, Антоанета Борисова – създател и организатор на Център за бременни жени, доброволен консултант по кърмене, Силвия Караколева – психолог, Елица Анастасова – общопрактикуващ лекар, лектор към Център за бременни жени

Ще чуете разкази на майки за техните по-различни раждания в условията на нашата родилна помощ

Ще видите откъси от филма „Избор за нежно раждане“

„Чувствата ми спрямо раждането по този начин са неописуеми. То е толкова свещено, всеобхватно и обширно – чувствам просто, че няма дума, достатъчно голяма за него. То е духовно по начин, който просто не е достъпен другояче. В най-дълбоките си основи то е такова въплъщение на женската същност и се свързва с един древен поток на женската история и тайнства, толкова силен и мощен, че има потенциала да промени свет.“ Дайна Дж.
„Поемете отговорността! Да свършите работата и да признаете за ваш този процес е нещо, което дължите на вашето бебе, на вашето семейство, на себе си и на човешката раса като цяло. Може да е плашещо, но резултатите са невероятни!“ Женевиев С.
„Чувствам се могъща в кожата си и изпитвам едно истинско благоговение към моето тяло. Ценя високо децата си заради ролята, която изиграха за моето раждане като майка и като жената, която съм днес“ Колийн Б.
Откъсите са от книгата “ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *