Начало » Актуално » ONE DESIGN WEEK привлече хиляди посетители

ONE DESIGN WEEK привлече хиляди посетители

Професионален форум, специално създадената за събитието изложба – „Being Post-Digital”, мащабна интерактивна 3D инсталация, представяне на работите на над 200 артисти от цял свят, дизайн работилници, детска програма, прожекции, лекции и презентации, иновации, дизайн базар, специални обиколки на локациите, игри, тематични вечери и шумни партита, емоции и много вдъхновение и най-вече дизайн във всичките му форми и многообразие.

Това и още много бе седмото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK. Седмицата на дизайна, която се проведе в Пловдив между 19-28 юни, с подкрепата на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“, събра над 30 000 гости страната и от чужбина. Само на първия ден над 1 000 човека се включиха в откриването на 3D аудио-визуалната  инсталация.

Дизайн фестивалът премина под знака на постдигиталното съществуване, а посетителите имаха възможност да разкодират този термин  в изложбата “Being Post-Digital”, чийто куратор бе Рене Беекман.

Всяка вечер Площад „Централен“ бе променян до неузнаваемост от интерактивната звуково-визуална инсталация Cnnctr” (Конектор), създадена специално за фестивала артистичния пловдивски колектив – Melformator, с генералната подкрепа на Programista и технологичното партньорство на net365.

В тазгодишното издание на професионалния форум на ONE DESIGN WEEK се включиха над 500 професионалисти от различни професионални сфери. Вдъхновяващите лектори представиха своя  поглед към света на съвременния дизайн.

Организаторите на дизайн фестивала бяха подготвили програма, подходяща за всички възрасти. Децата имаха възможност да се забавляват в множество работилници, специални изложби и прожекции.

За всички останали бе подготвена богата презентационна програма, множество събития, работилници, дизайн и лекции. Посетителите на дизайн седмицата можеха да изследват градското ДНК, да се включат в курс по типография, да разберат повече за динамичния дизайн, финландската кухня и култура, да танцуват до зори, да печелят награди, да си закупят дизайнерски предмет от неделния базар и най-вече да се докоснат до работата на над 200 дизайнери и артисти от 20 страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *