Начало » Актуално » Мичо Димитров с изложба и концерт в Тракарт

Мичо Димитров с изложба и концерт в Тракарт

Мичо Димитров отново изненада своите верни почитатели, като представи пред пловдивската публика най-новите си живописни творби, в комбинация с прекрасен камерен концерт в Културен център „Тракарт”.
Гостите, които от рано бяха препълнили залата, имаха удоволствието да чуят  чуят няколко пиеси в изпълнение на маестро Мичо Димитров и клавирен съпровод на прекрасната Гергана Филева.

 

Програмата беше подбрана великолепно и започна с изпълнение на “ Романс“ от  Шостакович. Последваха виртуозни изпълнения на  „Размишление” от Масне, саундтракът от филма „Списъкът на Шиндлер” от Дж. Уилямс и Рондино на тема от Бетовен от Фр. Крайслер, който развълнуваха присъстващите. За финал на концерта беше изпълнена и  любимата тема на маестро Димитров – пиесата „Севдана“ на Георги Златев-Черкин.

Именно тази пиеса е и лайтмотивът във филм-портрета за именития цигулар „Музиката е моят живот“,  който всеки от почитателите на Мичо Димитров би могъл да намери в Културен център “ Тракарт“.

Явно, че има творци, при които само един талант не е достатъчен и те търсят творческа реализация в най-различни направления. Такъв е и случая с Мичо Димитров, който е нарисувал няколко големи платна специално за последната си изложба, която почитателите му могат да видят в „Тракарт“.

Картините, които именития цигулар твори в последната година, вече придобиват все по-широка популярности печелят все повече почитатели. Дори само в рамките на няколко седмици, маестро Димитров реализира втора изложба. Самият той признава, че в последно време се е отдал основно на рисуването и вече има над 200 творби.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *