Начало » Актуално » „Новите 100”. Една космополитна среща на възгледи, творчество, индивидуалност

„Новите 100”. Една космополитна среща на възгледи, творчество, индивидуалност

Разнообразието на настроенията… Това е любимият ми феномен…Как лицето на човек придобива коренно различен вид и то за няколко секунди…

След десет минутно лутане в търсене на място за паркиране, се озовавам пред блестящите стъкла на галерия Резонанс. Застанала пред тях, неприличните думи в главата ми са заличени, спомените от натоварения ден изтрити, а очакванията – отворeни…Преди да вляза в галерията постоявам няколко минути, не заради друго, просто винаги в представите си съм приемала изкуството като магия. Да не го развалям с припряността си.

 

 

Зад тези прозрачни прозорци сякаш е скрит един друг свят. Свят с много светлина, цветове и различно отношение към живота. Озовавам се на финалния етап от проекта „Новите 100”. Една космополитна среща на възгледи, творчество, индивидуалност, обединени от един общ елемент-изкуството.

Сякаш като естествен завършек, на този финален етап си взаимодействат три поколения, които противно на очакванията на хората, не се сблъскват, а се допълват напълно естествено.

Детските рисунки седят напълно естествено до живописта, снимките до скулптурите, а прекрасното изпълнение на пиано прави тази магическа обстановка още по-приказна.

Докато гледам с интерес един от асамблажите представени в галерията дочувам авторката им да разказва на събеседника си с изключителна обич как го е създала. Може би именно това е водещо в изкуството-всяко произведение ти е еднакво скъпо и мило, вложил си усърдие, труд, а и най-важното – сърце, за да достигне до тези, които ще го оценят.

Галеристката и инициатор на проекта „Новите 100”, Тони Димитрова обобщи трите етапа от проекта и ги определи като една моментна снимка на съвременното изкуство. А думите й звучаха колкото развълнувани, толкова и тъжни, заради факта, че това е последният етап.

Но както всички знаем, всеки край е ново начало, за това очакваме следващия проект на галерия “Резонанс” с интерес.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *